Kayseri'de Karla Mücadele Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Kayseri'de Karla Mücadele Çalışmaları

Kayseri Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, çalışmalarını sürdürüyor.

19.02.2015 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, çalışmalarını sürdürüyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, iki gündür şehir genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle hem şehir merkezinde hem de ilçe ve bağlı mahallelerde karla mücadele kapsamında 110 kişilik ekip, yol açma ve tuzlama çalışmalarını devam ettiriyor.

Ekipler, 27 tuz sericili kar bıçaklı kamyon, 20 kepçe, 5 greyder ve 1 kar rotatifle kar yağışının başladığı andan bu yana çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Şehir merkezinde bulunan toplam 300 kilometre yol ağında buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları da yürüten karla mücadele ekipleri, 2 bin ton tuz kullanarak trafik akışını güvenli hale getirdi.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesine dahil olan tüm ilçelerde ve bunlara bağlı mahallelerde karla mücadele ve tuzlama çalışmaları da aralıksız devam ediyor.

Pınarbaşı, Sarız, Yahyalı, Develi, Tomarza, Sarıoğlan ve Kayseri merkez olmak üzere 7 ayrı bölgede oluşturulan karla mücadele ekipleri, toplam 40 araç ve 70 personelle ilçelerdeki mahallelerde yol temizleme ve tuzlama çalışmaları yapıyor.

Kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan Akkışla'da 4, Sarız'da 20, Pınarbaşı'nda 35, Sarıoğlan'da 10, Özvatan'da 4, Tomarza'da 20, Develi'de 20, Felahiye'de 4, Talas'ta 4, Yahyalı'da 8, Yeşilhisar'da 8, Bünyan'da 10, Hacılar'da 2 ve İncesu'da 5 olmak üzere toplam 154 mahalleyi birbirine bağlayan bin 78 kilometre yol ulaşıma açıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kayseri'de Karla Mücadele Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement