Keçiören'de Kazakistan Rüzgarı Esti - Son Dakika
Yerel

Keçiören'de Kazakistan Rüzgarı Esti

Keçiören\'de Kazakistan Rüzgarı Esti

Keçiören Belediyesi’nin Türkiye’de ilk ve tek olarak düzenlediği 7. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nde kardeş ülke Kazakistan Keçiören’e konuk oldu.

22.06.2016 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keçiören Belediyesi'nin Türkiye'de ilk ve tek olarak düzenlediği 7. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nde kardeş ülke Kazakistan Keçiören'e konuk oldu.

Programa Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak'ın yanı sıra, Kazakistan-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı da yapan AK Parti Ankara Milletvekili Haluk İpek, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Kırgızistan Ankara Büyükelçisi İbragim Dzhunusov, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Almata Eyaleti Vali Yardımcısı Bahtiyar Önerbayev, Kazakistan Eski Milli Eğitim Bakanı Şamsa Berkimbayeva, AK Parti Keçiören İlçe Kadın Kolları Başkanı Mahpeyker Sert, TOGEM Başkanı Dr. Ayten Aydın ve çok sayıda Keçiörenli katıldı. Kazakistan-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı da yapan AK Parti Ankara Milletvekili Haluk İpek, gönülleri birleştirdiği için Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a teşekkür ederek başladığı konuşmasında, "Türkiye, Türk dünyası için Ortadoğu'ya, Balkanlar'a, Orta Asya'ya ve Avrupa'ya açılan bir kapıdır. Türk dünyası içerisinde ise Nursultan Nazarbayev liderliğinde her geçen gün büyüyen Kazakistan önemli bir yere sahip" dedi.

Ünlü Kazak ozanı ve atışma geleneğinin ustası Jambıl Jabayev'i doğumunun 170'inci yıl dönümünde bir sempozyumla andıklarını ifade eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, "Bugün aynı zamanda geçtiğimiz yıl adını bir parkımıza verdiğimiz ünlü Kazak şair Süyinbay Aronuli'nin büstünün de açılışını gerçekleştirdik. Kazakistan'ı Keçiören'de ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Kazakistan kalkınmakta olan ve yıldızı her geçen gün parlayacak bir ülke" dedi.

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Türkiye'de kendilerini anayurtlarında gibi hissettiklerini belirtirken, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ise Ramazan'ın İslam dünyasında kardeşliğin gelişmesine vesile olmasını temenni etti.

Almata Eyaleti Vali Yardımcısı Bahtiyar Önerbayev de, güzel ve bereketli bir ay olan Ramazan'da bir arada olmaktan mutlu olduklarının altını çizerek, "Misafirperverliğinizle gerçek kardeşliği sergiliyorsunuz. Türk insanını seviyoruz, yaşasın kardeşliğimiz" dedi.

Programda Kazaklı sanatçılar dansları ve müziklerinden seçkin eserler sunarak büyük alkış aldılar. Kazakistan Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Başkan Ak'a Kazak çapanı ve ünlü Kazak şair Jambıl Jabayev'in yağlı boya tablosunu hediye etti. Hediyeleşmelerin ardından gece, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Keçiören'de Kazakistan Rüzgarı Esti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement