Kırklareli Üniversitesi'nde "Kamu Diplomasisi" Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Kırklareli Üniversitesi'nde "Kamu Diplomasisi" Çalışmaları

Türkiye'de sadece Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) bünyesinde bulunan Kamu Diplomasisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muharrem Ekşi, "Türkiye'nin tek Kamu Diplomasisi Merkezi olarak bilimsel bilgi üretme amacıyla çalışmalar yapmaktayız." dedi.

15.08.2018 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de sadece Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) bünyesinde bulunan Kamu Diplomasisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muharrem Ekşi, "Türkiye'nin tek Kamu Diplomasisi Merkezi olarak bilimsel bilgi üretme amacıyla çalışmalar yapmaktayız." dedi.

Ekşi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2015 yılında Türkiye'de ilk KLÜ'de kurulan Kamu Diplomasisi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde; kamu diplomasisi, yumuşak güç, kültür diplomasisi, dijital diplomasi, medya diplomasi, sosyal medya diplomasi gibi alanlarda çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Merkezin, Türkiye'de kamu diplomasisi alanındaki kuramsal bilgi eksikliğini gidermek amacıyla çalıştığını vurgulayan Ekşi, "Türkiye'nin ilk Kamu Diplomasisi Merkezi olarak bilimsel bilgi üretme amacıyla çalışmalar yapmaktayız." ifadelerini kullandı..

Merkez olarak dünya kamuoyuna, Türkiye'nin fikirlerini, tezlerini anlatmada yardımcı bilimsel kuruluşlardan biri olduklarına dikkati çeken Ekşi, şunları söyledi:

"Merkez olarak ülkemizin dış politikası başta olmak üzere kamu diplomasisi, kültür diplomasisi, yumuşak güç üzerine çalışmalar yapıyoruz. Bu çerçevede de bilimsel makaleler, günlük dış politika olaylarına dair analizler üretmeye başladık. Hem raporlar, hem çalıştaylar, hem konferanslar düzenlemekteyiz. Merkez olarak web sitemizde günlük analizler yazılmakta. Bu analizler hem İngilizce hem Türkçe yapılmaktadır. Merkezimiz İletişim Başkanlığı ile de koordineli çalışacaktır."

KLÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür ise merkezin çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek, merkezdeki görevli tüm akademik personeli tebrik etti.

Merkezin güzel çalışmalara imza attığını dile getiren Şengörür, kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Kırklareli Üniversitesi\'nde "Kamu Diplomasisi" Çalışmaları
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırklareli Üniversitesi'nde 'Kamu Diplomasisi' Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı
    10:47 Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık 49,92, aylık yüzde 3,59 arttı. Şubat ayında tarımsal girdi fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,59, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,92 artış gösterdi. Veteriner harcamaları yıllık değişimde en yüksek artışı gösterirken, aylık değişimde ise diğer mal ve hizmetler grubu öne çıktı.

  • Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor
    10:45 Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor

    Okul Sporları Yarışmaları kapsamında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Denizli'de yapılacak. 16 erkek takımı ve 15 kız takımı yarı final bileti için mücadele edecek. Yarışmaların açılış seremonisi 22 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek.

  • Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali
    10:43 Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali

    Bursa Devlet Tiyatrosu, sezonun iddialı projelerinden olan 'Küçük Korku Dükkanı' adlı müzikalin prömiyerini gerçekleştirdi. Howard Ashman ve Alan Menken'in yazıp bestelediği müzikal, tiyatroseverlerin beğenisini topladı. Müzikal, sezon sonuna kadar Bursa'da sahnelenecek ve daha sonra İstanbul ve Antalya'da da gösterilecek.

  • Konya'da bisiklet sürücüsünün ölümüne neden olan sürücü kaçtı
    10:42 Konya'da bisiklet sürücüsünün ölümüne neden olan sürücü kaçtı

    Konya'nın Ereğli ilçesinde kamyonun çarptığı bisikletli hayatını kaybederken, kamyon sürücüsü olay yerinden kaçtı. Kazada hayatını kaybeden bisiklet sürücüsü evine götürmek için aldığı ekmeklerle geride kaldı. Polis, kaçan sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.

  • Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı
    10:41 Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı

    Adıyaman'da sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, taklalar atarak tarlaya yuvarlandı. Kazada otomobil sürücüsü ve yanındaki bir kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.


Advertisement