Kışlaların Önündeki Kamyonlar Kaldırıldı - Son Dakika
Güncel

Kışlaların Önündeki Kamyonlar Kaldırıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sırasında askeri birlik ve kışlaların önünde bekletmeye başlattığı hafriyat kamyonu ve iş makinelerini kaldırdı.

11.08.2016 17:26

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sırasında askeri birlik ve kışlaların önünde bekletmeye başlattığı hafriyat kamyonu ve iş makinelerini kaldırdı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, demokrasi nöbetinin sona ermesinin ardından, Büyükşehir Belediyesi dün gece Ankara genelinde, başta Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı olmak üzere, Mamak Orgeneral Eşref Akıncı Kışlası (4. Kolordu Komutanlığı), Polatlı Topçu ve Füze Okulu Komutanlığı gibi askeri kışlalarla, Çankaya Başbakanlık Konutu, TÜRKSAT ve TRT önünde beklettiği hafriyat dolu toplam 470 kamyon ve 270 iş makinesini çekti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sırasında, belediye'ye ait kamyon ve iş makinelerinin polisin istediği noktalara yönlendirildiğini, yolları ve kışla önlerini kapatan kamyonların darbe girişiminin önlenmesinde büyük katkıları olduğunu belirti.

Büyükşehir'e ait kamyon ve iş makinelerinin, kışlaların önünden çekilmesi için demokrasi nöbetinin finalini beklediklerini ifade eden Gökçek, bazı noktalarda bekleyen kamyonlar hariç, askeri kışlalar ve birliklerle TÜRKSAT ve TRT önünde bekleyen kamyon ve iş makinelerinin kaldırıldığını kaydetti. Gökçek, "Ankara halkının darbe girişiminin önlenmesinde büyük katkıları oldu. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Başbakanlık'ta, Kızılay'da, sonrasında Akıncılar Üssü'nde tankların defedilmesi konusunda Ankara halkıyla, demokrasiye yaptığımız katkı yadsınamaz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kışlaların Önündeki Kamyonlar Kaldırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement