Koç: "Koalisyonun Parçası Olarak Askerimizin Suriye'ye Girmesine Müsaade Etmeyeceğiz" - Son Dakika
Politika

Koç: "Koalisyonun Parçası Olarak Askerimizin Suriye'ye Girmesine Müsaade Etmeyeceğiz"

Koç: "Koalisyonun Parçası Olarak Askerimizin Suriye\'ye Girmesine Müsaade Etmeyeceğiz"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, bir koalisyonun parçası olarak hiçbir askerin Suriye’ye girmesine müsaade etmeyeceklerini söyledi.

11.10.2014 14:13

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, bir koalisyonun parçası olarak hiçbir askerin Suriye'ye girmesine müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Mudanya Mütarekesi'nin 92. yıl coşkuyla kutlandı. Mudanya Mütareke Meydanı'nda düzenlenen kutlamalara CHP genel başkan yardımcıları Veli Ağababa, Haluk Koç, Bursa milletvekilleri Sena Kaleli, Turhan Tayan, Aykan Erdemir ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış konuşmaları ve folklor gösterilerinin ardından Mudanya Mütarekesi canlandırıldı. Törenin ardından protokol mütareke binasını gezdi.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, "Bir siyasi parti lideri gibi sahaya cumhurbaşkanını da çıkarttılar. Bu Türkiye'nin alışık olmadığı bir durum. Eğer o formayla çıkarsa biz de makamını önemsemeden hak ettiği cevabı veririz. Herkes boyunu posunu, bulunduğu makamı bilecek. 3 yıldır CHP, 'Eli kanlı terör örgütlerine destek çıkmayın, yardım etmeyin' diyor. CHP Esad'ı destekliyordu, böyle söylüyor. Bunların ne ilgisi var? CHP Suriye'de demokratik, laik bir devlet düzenini, orada yaşayan bütün insanların özgürce yaşamasını istiyor. Bizim belge sunmamıza gerek yok. Uluslararası istihbarat seni dinlerken oraya neler takıldı? O TIR'lar hayalet miydi? Türkmenlere yardım götürüyorum dedin, içlerinden neler çıktı. Kim kimi kandırıyor; elinde medya, gazete ve televizyon var diye nereye kadar kandıracaksın? Yapma dedik, insanları yaşam tarzlarına, dinlerine göre bölme dedik. CHP faşist dediler. Bunlarla ne ilgisi var? Biz uyarılarımızı yaptık" dedi.

"SENİN KAFANIN ARKASINDA IŞİD YOK, ESAD VAR"

Tezkere konusunu da değerlendiren Koç, "1 Mart'ta biz niye karşı çıktık? Türkiye topraklarının yabancı askerler tarafından belli bir amaç için kullanılmasına karşı çıkmıştık. O zamanki sayıyla 60 bin Amerikan askerinin Türkiye topraklarına konuşlanmasına da karşı çıkmıştık. Bizi ilgilendirmeyen savaşta Mehmet'imin yeri yok. Kendi ulusal güvenliğimizi etkileyen durumda hepimiz Mehmet'iz. Senin kafanın arkasında Esad var. Senin kafanın arkasında IŞİD yok. Onlarla al takke ve külah ilişkilerin var. Hatay'dan gelenler, sınırdan geçenler, hastanelerde yatanlar hayalet miydi? Bunları biz yanlış mı gördük? Bütün bunlar gerçek. Irak'ta Türkmenlere gözünü kapattın" diye konuştu.

"BİZ SENİN NİYETİNİ BİLİYORUZ"

Sınırda yaşanan gelişmelerden bahseden Koç, "Hemen yanı başında, Suruç'ta, Kobani denilen yer birbirine yakın, arası 1 kilometre yok. Arasından bir tren geçiyor. Onlar birbirleriyle akraba insanlar. Eğer bir şey olacaksa bununla sınırlı ol. Yok sen çelişkilisin diyorlar, biz çelişkili değiliz. Ben senin niyetini biliyorum. Senin niyetin üzüm yemek değil, Esad ile uğraşmak. Türkiye'nin, geneli ile ilgili bir koalisyonun parçası olarak hiçbir Mehmet'in Suriye'ye sokulmasına CHP olduğu sürece müsaade etmeyiz" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Koç: 'Koalisyonun Parçası Olarak Askerimizin Suriye'ye Girmesine Müsaade Etmeyeceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement