Köroğlu da Ayın 5'inde Hayatını Kaybetti! - Son Dakika
Güncel

Köroğlu da Ayın 5'inde Hayatını Kaybetti!

Köroğlu da Ayın 5\'inde Hayatını Kaybetti!

Bozova duble yolunun son kurbanı Muaz Köroğlu oldu. Köroğlu da diğer kurbanlar gibi ayın aynı gününe denk gelen zamanda yaşamını yitirdi.

07.11.2014 11:45  Güncelleme: 12:14

Dönemin başbakanı Erdoğan, partisinin belediye başkanlığını kazandığı tek ilçe olan Bozova'ya duble yol yapımı söz vermesinin üzerinden 5,5 yıl geçti. Halen yol yapım çalışmalarının devam ettiği yollarda tıpkı komiser yardımcısı Muaz Köroğlu gibi bugüne kadar onlarca kişi öldü ve yaralandı. Olayın en ilginç yanı ise kazaların her ayın 5,6 ve 7'sinde gerçekleşmesi

Komiser Yardımcısı Muaz Köroğlu, görev yeri olan Bozova'dan Şanlıurfa merkeze aracıyla seyrederken trafik kazası geçirerek yaralandıktan sonra getirildiği hastanede kurtarılmayarak hayatını kaybetti. Bugüne kadar çok sayıda trafik kazası geçirdikten sonra hayatını kaybedenler gibi Köroğlu da, 2009'da dönemin Başbakanı Erdoğan tarafından yapılması yönünde talimat verdiği ve üzerinden tam beş buçuk yıl geçmesine rağmen hala tamamlanamayan karayolunda canını yitirmiş oldu. Onlarca şikâyetin BİMER'e dahi ulaştığı yol hakkında önemli bir iddia ise, çalışması tamamlanmayan ve kazanın meydana geldiği yerde herhangi bir uyarı tabelasının bulunmaması. Karayollarının daha önce burada 'Gevşek Malzemeli Zemin' işaretli trafik levhasını yerleştirdiği ancak sökülerek başka bir yere götürüldüğü öne sürülüyor. Kaza yerinde tutulan trafik raporunda da karayollarının yüzde 100 kusurlu olduğu tespit edildi.

ARAÇ KONTROLDEN ÇIKIP TAKLA ATTI

Bozova Polis Merkezi Amirliği'nde görevli komiser yardımcısı Muaz Köroğlu, önceki akşam 18.45'de iş çıkışı kendisine ait 07 YIZ 79 plakalı otomobille, yol yapım çalışmasının henüz tamamlanmadığı Bozova-Şanlıurfa karayolunun 5'inci kilometresinde aracının kontrolden çıkması sonucu takla attı. Ağır yaralanan Köroğlu, 112 Acil Servis ekiplerince kaldırıldığı Mehmet Akif Eğitim ve Araştırma Hastanesinde müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Köroğlu'nun naaşı, hastane morgundan alınarak İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Düzenlenen törene, Köroğlu'nun babası Mümin Köroğlu, Vali Yardımcısı Uğur Sezer, İl Emniyet Müdürü Eyyüp Pınarbaşı, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü ile mesai arkadaşları katıldı. Tören esnasında fenalaşan Köroğlu'nun yakınlarını Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı teselli etti. Köroğlu'nun cenazesi, Haliliye Müftüsü İbrahim Halil Okullu'nun okuduğu duanın ardından Ankara Polis Okulunda Öğretim Görevlisi olan Babası Mümin Köroğlu tarafından teslim alındı. Cenaze aktarmalı olarak önce Ankara'ya daha sonra da memleketi Bursa'ya gönderildi.

'PARALEL SÜRGÜN' OLAYI YALANLANDI

Komiser yardımcısı Muaz Köroğlu'nun bazı haberlerde, paralel yapı operasyonlarında üç ay önce Bozova'ya sürgün edilmesinin gündeme gelmesi üzerine Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü sert bir açıklama yaparak yalanladı. "Sürgün" değil, Köroğlu'nun kendi isteğiyle Bozova'ya atandığını ifade eden Emniyet, açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Acı kaybımız Komiser Yardımcısı Muaz Köroğlu; 01.07.2013 ile 02.09.2014 tarihleri arasında çalıştığı Asayiş Şube Müdürlüğü, Cinayet Büro Amirliği'nde görev aldığı süre zarfında; 15 cinayet olayı yaşanmış, Ulusal ve Yerel Basında büyük yankı uyandıran, 23.07.2014 tarihinde İlimiz Halfeti İlçesi, Çekem Köyü mevkiinde, metruk bir evde kurşunlanarak öldürülen iki motosiklet gezgini şahsın öldürülmesi ve 22.03.2014 tarihinde Karaköprü İlçesi, Bağımsız Belediye Başkan Adayı Yusuf Badıllı'nın seçim mitinginde yaşanan olaylar sırasında öldürülen kardeşi Ramazan Badıllı cinayetini de içeren bu cinayetlerin soruşturmalarında bizzat görev alarak 64 kişinin yakalanıp 25 kişinin tutuklanmasında üstün çaba ve gayretiyle silah arkadaşlarının takdirine mazhar olmuştur. Herkesçe malum devletimiz ve milletimiz aleyhine çalışan odakların çabalarına ek olarak değerli meslektaşımızın başına gelen bu müessif olayın üzerinden bile prim yaparak acısı taze olan teşkilatımızın yıpratılmak istendiği, merhumun henüz defnedilmemiş cenazesi üzerinde 'paralel' oyunlara teşebbüs edildiği üzüntüyle müşahede edilmiştir. Vefat eden silah arkadaşımız, üstün ve özverili çalışmalarından dolayı taltiflerle ödüllendirilmiş, son olarak aydınlattığı Halfeti cinayetinden sonra, daha önce kişisel nedenlerle ekte bulunan dilekçe ile müracaat ettiği Bozova İlçesi'ne tayin talebini yenilemiş, yaptığı başarılı çalışmalar göz önünde bulundurularak isteği yerine getirilmiştir. Bazı basın yayın organlarında yer alan 'paralel yapı' yüzünden sürgün edildiği iddiaları gerçeği yansıtmadığı gibi art niyetli spekülasyonlardır. Merhumun cenazesi 06.11.2014 günü sabah saatlerinde İl Emniyet Müdürlüğümüzde düzenlenen törenle Ankara iline uğurlanmış, 07.11.2014 günü öğlen namazını müteakiben Demetevler Camii'nden kaldırılacaktır. Merhum Silah arkadaşımıza Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve teşkilatımıza sabır ve başsağlığı dileriz."

DÖNEMİN BAŞBAKANI ERDOĞAN YOLUN YAPILMASINI İSTEMİŞTİ

Komiser yardımcısı Köroğlu'nun geçirdiği trafik kazası ile birlikte beş buçuk yıldan bu yana bir türlü yapımı tamamlanamayan yolda adeta ihmaller zinciri ortaya çıktı. 29 mart 2009 yerel seçimlerinin ardından AK Parti'nin kazanan tek ilçesi olan Bozova'ya, teşekkür amaçlı ziyaret düzenleyen dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa-Bozova karayolunun duble yol olması için çalışma başlatılmasını istemişti. Çok sayıda trafik kazasının meydana gelmesine sebep olan yol yapım çalışması, BİMER de dahil tüm yetkililere şikayet edildi. Çalışma tamamlanmak üzereyken, kaplama yapılan yolda uyarı bulunmadığı için kazalar devam etti. İddiaya göre, herhangi bir uyarı tabelası bulunmayan yolda seyrederken, Köroğlu'nun aracı tamamlanmayan ve yumuşak olan zeminde kontrolden çıkarak takla attı. Diğer bir iddia ise, kavşakların giriş-çıkışının yanı sıra Köroğlu'nun kaza geçirdiği yerde de sürücülerin dikkatli olması için 'Gevşek Malzemeli Zemin' şeklindeki trafik uyarı levhası bulunuyordu. Ancak bir süre önce bir yüklenici firma tarafından sökülerek başka bir yere takıldı. Buradan sorumlu Karayolları 91. (Şanlıurfa) Şube Şefliği de tekrar tabela asmadı. Komiser yardımcısı Köroğlu önceki akşam hayatını kaybedinceye kadar…

KARAYOLLARI SORUMLULUĞU BİR BİRİNE ATIYOR

Karayolları 91. Şube Şefliği yetkilileri, kazanın meydana geldiği yerdeki uyarı tabelasının bir firma tarafından sökülüp başka bir yere takıldığı yönündeki iddiaların doğru olmadığını kaydederek, kavşak giriş-çıkışlarında uyarı tabelalarının bulunduğunu belirtti. Ancak kazanın meydana geldiği yerde herhangi bir uyarı tabelasının bulunmadığını da kabul eden yetkililer, bu yoldan asıl sorumlunun Karayolları Diyarbakır Bölge Müdürlüğü Yapı Başmühendisliği olduğunu aktardı. Diyarbakır'daki Yapı Başmühendislik yetkilileri ise, kendilerinin sorumluluğunda olan yolun yapımı halen bir yüklenici firma tarafından yapılan Bozova- Kahta Karayolu olduğunu bildirdi. Tekrar Gazete İpekyol'un sorularını yanıtlayan Şanlıurfa'daki yetkililer, "Kızlar köyünden, Bozova'ya kadar bu yıl 7'nci ayda sathi kaplama yapıldı. 27 kilometrelik, 27 çarpı 2, 54 kilometrelik mesafemiz sathi kaplama yapıldı. Sathi kaplamadan dolayı böyle sık sık şikayetler gelmeye başladı. Tali yol levhası var. Gidip, görüp, bakabilirsiniz. Tali yol levhası vardı. Dün gece de biz oradaydık. Yumuşak zemin levhası vardı. Giderken de gelirken de vardı. O kazanın olduğu alanda yoktu ama giriş-çıkışlarda vardı." dedi.

Öte yandan kaza yerinde inceleme yapan trafik memurlarının da, yüzde 100 karayolları yetkililerini suçlu buldukları yönünde rapor hazırladıkları öne sürüldü.

AYNI YOLDAKİ KAZALAR HER AYIN 5, 6 VE 7'SİNDE OLUYOR

Gazete İpekyol, komiser yardımcısı Köroğlu'nun trafik kazası geçirdiği aynı yerde zeminin kaygan olması sebebiyle bugüne kadar çok sayıda ölen ve yaralanan trafik kazlarını derledi. Trafik kazalarının yol yapım çalışması sebebiyle olmasının yanı sıra diğer ilginç bir ortak özelliği ise hemen hemen hepsinin ayların 5, 6 ve 7'sinde gerçekleşmesi. Köroğlu ile aynı yerde 5'inci kilometrede 60 gün önce gerçekleşen trafik kazası ayın 5'inde yaşandı.

4 EYLÜL 2014: 4 YARALI

5 eylülde Nusret Keklikçi'nin kullandığı 63 ZK 671 plakalı otomobil, Bozova-Şanlıurfa karayolunun 5'inci kilometresinde sürücüsü ile plakası belirlenemeyen kamyona çarpmış, şarampole devrilen otomobildeki sürücü ile Engin, Mehmet, Fuat Keklikçi ve Ramazan Balıkhan yaralanmıştı.

6 TEMMUZ 2014: 1 ÖLÜ 20 YARALI

Diğer bir kaza ise 20'nci kilometrede meydana gelmişti. 6 temmuzda Ekrem Elçi idaresindeki 63 UF 363 plakalı minibüs, Bozova- Adıyaman karayolunun 20'nci kilometresinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrilmiş, minibüste bulunan Bahri Elçi olay yerinde yaşamını yitirmişti. Aynı kazada 20 kişi ise yaralanarak Şanlıurfa ve Adıyaman'daki hastanelere kaldırılmıştı.

7 HAZİRAN 2014: 1 YARALI

Bozova Adliyesi'nde memur olarak çalıştığı belirtilen A.Y. idaresindeki 63 B 0067 plakalı otomobil, 7 haziranda, Şanlıurfa-Adıyaman karayolu 36'ncı kilometresinde kontrolden çıkarak refüje çarpmış, birkaç kez takla atan aracın sürücüsü A.Y. yaralanmıştı.

5 NİSAN 2014: 1 YARALI

5 nisanda, Şanlıurfa'dan Bozova ilçesi istikametine seyreden ve sürücüsü öğrenilemeyen 51 HN 692 plakalı cip, kontrolden çıkarak takla atmış, çevreden geçen araç sürücülerinin araçtan çıkardığı yaralı sürücü, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılmıştı.

5 KASIM 2013'DE: 6 ÖLÜ 9 YARALI

Şanlıurfa Bozova karayolunun 35. kilometresinde 5 kasım 2013'de saat 07.00 sıralarında meydana gelen trafik kazasında, bir tekstil atölyesine işçileri taşıyan İ.Ü. idaresindeki 63 UF 437 plakalı minibüs, ilçe yakınlarında yoldaki mıcırlar sebebiyle sağ ön lastiğinin patlamasıyla direksiyon kontrolünün kaybedilmesi sonucu şarampole uçmuş, takla atan minibüste bulunan ikisi Suriye uyruklu 6 işçi hayatını kaybederken, 9 kişi de çeşitli yerlerinden yaralanmıştı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Köroğlu da Ayın 5'inde Hayatını Kaybetti! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement