Köy Çocukları Oyuncak Kumbarası ile Sevindi - Son Dakika
Güncel

Köy Çocukları Oyuncak Kumbarası ile Sevindi

Samsun'un Ayvacık İlçesi'nde, kaymakamlık ve anaokulu tarafından köy çocukları için 2013-2014 eğitim öğretim yılı başında 'Oyuncak Kumbarası' projesi başlatıldı.

05.04.2014 13:08

Samsun'un Ayvacık İlçesi'nde, kaymakamlık ve anaokulu tarafından köy çocukları için 2013-2014 eğitim öğretim yılı başında 'Oyuncak Kumbarası' projesi başlatıldı. Proje kapsamında Türkiye'nin dört bir yerinden ilçeye oyuncak gönderildi.

Ayvacık Kaymakamlığı tarafından ilçede bulunan Ayvacık Anaokulu işbirliğiyle başlatılan 'Oyuncak Kumbarası' projesi büyük ilgi gördü. İlçedeki 23 okulda eğitim gören köy çocuklarının oyuncak sahibi olmaları için hayata geçirilen projeye sosyal medyada yapılan çalışmalarla büyük destek sağlandı. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden vatandaşlar ilçeye çeşitli oyuncaklar gönderdi. 2013-2014 eğitim öğretim yılı başından itibaren yaklaşık 90 çocuğa, gönderilen oyuncaklardan verildi.

Kaymakam Can Kazım Kuruca, projenin Türkiye genelinde ses getirdiğini belirterek, "Üniversiteler, öğrenci ve öğretmenler, yardımsever kişi ve kuruluşların kumbaraya katkılarının dışında, farklı il ve ilçelerden de çocukluğunda oynadıkları oyuncaklarını bugüne kadar saklayan öğrenciler de oyuncakları ile destek verdi. Hedefimiz ilk aşamada ilçemizdeki yaklaşık 300 öğrencimizi 'oyuncak kumbarası' yardımıyla oyuncak sahibi yapmak. Bu kapsamda projeye destek devam ediyor" diye konuştu. - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Köy Çocukları Oyuncak Kumbarası ile Sevindi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement