"Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün" Kampanyası - Son Dakika
Yerel

"Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün" Kampanyası

"Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün" Kampanyası

Türk Kızılayı'nın, "Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün" kampanyasını başlattığını bildirildi.

09.09.2014 14:35  Güncelleme: 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kızılayı Tekirdağ Şube Başkanı Hamiyet Çizen, yaptığı yazılı açıklamada, 2007'den bu yana vekaletle kurban kesimi kampanyası düzenleyen Türk Kızılayı'nın, bu yılki kampanyasında da hayırseverlere "Kurban bereketi yıl boyu sürsün" sloganıyla seslendiğini belirtti.

Türk Kızılayı'nın artık geleneksel hale gelen vekaletle kurban kesim kampanyasının bu yılda devam ettiğini ifade eden çizen, şunları kaydetti:

"Ülkemizdeki ve dünyanın dört köşesindeki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Türk Kızılayı, kurban etlerini de binlerce mazlumun sofrasına ulaştıracak. Uygulanacak model sayesinde ihtiyaç sahipleri sadece kurban döneminde değil, yıl boyu ete kavuşacak. Amacına uygun kuralına uygun Türk Kızılayı'nın 'Kurban'da Kızılay modeli' sayesinde hayırseverler kurban ibadetlerini amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebilecek. Bu çağdaş model sayesinde özenle seçilen kurbanlıklar, Et ve Süt Kurumunun modern kombinalarında vekalet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı'nın ilk üç günü kesilecek."

"YIL BOYUNCA DAĞITILACAK"

Çizen, İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere, din görevlileri, veterinerler ve noterin de eşlik edeceğini aktardı. Kurban etlerinden elde edilecek kavurmanın konserve haline getirileceğini ve 800 gramlık teneke kutulara konularak, şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını vurgulayan Çizen, kampanyayla ilgili şu bilgileri verdi:

"Hayırseverler Pakistan, Somali, Etiyopya, Bangladeş, Filistin, Irak, Bosna-Hersek, Kosova, Karadağ, Makedonya ve Bulgaristan'daki ihtiyaç sahipleri için de Türk Kızılayı'na kurban vekaletlerini verebilecek. Yurt içi 1 hisse kurban vekalet bedeli olarak 650 TL öderken, yurt dışı kurban vekalet bedeli için de 350 TL ödenecek. Yurt dışı vekaletle kurban kesim kampanyası, 11 bin hisseyle sınırlı tutulacak."

Çizen, kurban ibadetlerinin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasının huzurunu yaşamak isteyen vatandaşların, bankalardaki Kızılay bağış hesaplarını, Türk Kızılayı Şubelerini, PTT şubelerindeki Kızılay posta çeki hesabını, 168 ücretsiz çağrı merkezini ya da "www.kizilay.org.tr" internet adresini kullanarak vekaletlerini verebileceklerini kaydetti. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement