Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Yerel

Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası, Karapınar'da düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor.

17.04.2015 14:25

Kutlu Doğum Haftası, Karapınar'da düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor.

Karapınar İmam Hatip Ortaokulu tarafından Kutlu Doğum Haftası nedeniyle program gerçekleştirildi. Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, salonda yer olmayınca birçok vatandaş geri gitmek zorunda kalırken, çok sayıda kişi de programı ayakta takip etti.

Programda öğrenciler tarafından hazırlan şiirler, slayt gösterileri ve tiyatro gösterileri büyük alkış aldı. Okul korosunun seslendirdiği ilahiler ise ilgi ile takip edildi.

İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk, bu yılın temasının "Hz peygamber ve birlikte yaşama ahlakı" olarak  belirlendiğini belirtti.

Demirlenk, şunları kaydetti:

"Hz Peygamber sıradan bir peygamber değil. Bir topluma bir millete bir kavime gönderilmedi. Hem İnsanlığa hem de cinlere gönderilmiştir. Alemlere elçi olarak gönderilen bu insan yüce bir ahlaka sahipti. Ararken anlamaya anlarken yaşamaya yaşarken de anlatmaya mecburluğumuz var. Allah'a ibadet edin ve hiçbir şeyi ortak koşmayın. Anne babaya, akrabaya, komşuya, yoksullara, yolcuya, elinizin altında bulunanlara iyi bakın. Bir arada yaşamak zorunda kalan insanoğlunun hayattan zevk almasının formülleri 'S' ile başlayan sorumluluk, sevgi, saygı, samimiyet, sadakat, söz, selam, sulh, salih amel, salat, sıla, sabır sebat gibi ahlaki davranışlar ile mümkün olabilmektedir."

Programa Belediye Başkanı Mehmet Yaka, İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement