Liderler Zirvesi'ne Büyükerşen ve Akaydın Konuk Oldu - Son Dakika
Güncel

Liderler Zirvesi'ne Büyükerşen ve Akaydın Konuk Oldu

Liderler Zirvesi\'ne Büyükerşen ve Akaydın Konuk Oldu

Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI) tarafından düzenlenen Liderler Zirvesi'ne katılan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın gençlere 'Siyasete atılın' tavsiyesinde...

14.07.2012 14:14

Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI) tarafından düzenlenen Liderler Zirvesi'ne katılan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın gençlere 'Siyasete atılın' tavsiyesinde bulundu.

JCI tarafından Antalya'daki Crowne Plaza Hotel'de düzenlenen Liderler Zirvesi'ne Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen konuşmacı olarak katıldı. Konuşmasına Genç Liderler ve Girişimciler Derneği üyelerine siyasete atılın tavsiyesiyle başlayan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, gençlere 'Futbol takımı tutar gibi forma aşkıyla siyasetçi olmayın' uyarısında da bulundu. "İşinizde, girişimcilikte, uluslararası liderliği oynayabilecek bulunduğunuz işlerde, yaptığınız girişimlerde, olduğunuz rotanın içinde olduğunu görüyorum" diyen Büyükerşen, "Ama ne yazık ki siz ne kadar büyük lider olursanız olun, sizin başarınız ve büyüklüğünüz ülkeyi idareyi edenlerin politikası içerisinde başarıya ulaşmak ya da başarısızlığa uğramak gibi tehlikeyi bünyesinde taşır" dedi.

Büyükerşen, "Yerel veya genel siyasetle ilgileneceksiniz illaki parlamentoya ve yerel meclislere girme mecburiyetiniz yok. Yerelde görev alarak dürüst namuslu vatandaşa doğruyu söyleyen, atlanmayan popülist politika yapmayan politikacılara bu memleketin ihtiyacı var. Liderlik böyle olur. Mustafa Kemal'in liderliği 80 yıldır aklımızda başımızda gönlümüzde yatıyor. Mustafa Kemal böyle bir liderdi. Futbol takımı tutar gibi forma aşkıyla siyasetçi olmayın, olmak isteyenleri de uyarın. Bir yandan Demokrasi getirmeye çalışıyoruz bana göre demokrasi yok demokrasi bizde parti liderinin iki dudağının arasında. Görüntü tablo bu, demokrasi oyunu diye bir takım oyunları oynuyoruz" diye konuştu.

"BEN POLİTİKADA ÇAYLAK DEĞİLİM ARTIK"

Politikaya 3.5 yıl önce girdiğini belirten Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, politikaya ilk girdiğinde CHP'de üniversite öğretim üyeleri ile rektörlere sıcak bakılmadığını söyledi. Cumhuriyet Halk Partisi'nden 3.5 önce siyaset için davet edildiğini kaydeden Başkan Akaydın, "Politikaya davet edildiğimde 3.5 yıl önce CHP'de bir tavır vardı, bu adam çaylak, politikayı bilmez bunlar öğretim üyeleri, hele eski rektörler bürokrat kafalıdır. O zaman eski bir politikacı vardı. Dengir Mir Mehmet Fırat rektörler için ceberrut rektörler diye bir laf icat etmişti. CHP'de bir tedirginlik vardı. CHP'de 20 yıl önce bir öğretim üyesinin İstanbul'da belediye başkanı olmasının ardından partiye verdiği büyük zarar nedeniyle rektör ve öğretim üyelerine iyi bakılmıyordu. CHP'de eskiden hocalara iyi bakılmazdı. Politikada 3.5 yılım geçti artık çaylak değilim" dedi.

Konuşmaların ardından Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a plaket verildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Liderler Zirvesi'ne Büyükerşen ve Akaydın Konuk Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement