Makedonya'da, Atatürk ve Büyük İskender Futbol Turnuvası Başladı - Son Dakika
Güncel

Makedonya'da, Atatürk ve Büyük İskender Futbol Turnuvası Başladı

Makedonya'da, Türkiye, Bulgaristan ve Makedonya'dan 12 takımın katılımıyla Mustafa Kemal Atatürk ve Büyük İskender Futbol Turnuvası başladı.

04.09.2014 13:29  Güncelleme: 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Makedonya'da, Türkiye, Bulgaristan ve Makedonya'dan 12 takımın katılımıyla "Mustafa Kemal Atatürk ve Büyük İskender Futbol Turnuvası" başladı.

Makedonya'nın Ankara Büyükelçiliği, Ivest in Macedonia İzmir Temsilciliği ve Çamdibi Makedonya Göçmenleri Master Futbol Takımı işbirliğinde düzenlenen turnuvaya Denizli, Çanakkale, Kırklareli ve İzmir'den bazı futbol takımları katıldı.

Turnuvanın açılışında konuşan Makedonya'nın Ankara Büyükelçisi Goran Taskovski, Atatürk ve Büyük İskender'in Makedonya topraklarının ortak kahramanları olması nedeniyle turnuvaya bu ismi verdiklerini söyledi.

Taskovsk, dost ülkelerin katıldığı bu turnuvanın Balkanlar'ın sadece "bal" ve "kan"dan oluşmadığını, burada aynı zamanda ortak tarih ve vazgeçilmez dostlukların da olduğunu vurguladı.

Turnuva, Lüleburgaz Veteranlar Futbol Kulübü ile Çamdibi Makedonya Göçmenler Master Futbol Takımı arasında oynanan karşılaşma ile başladı.

Turnuvaya, Makedonya ve Türkiye'den çok sayıda yerel yönetim temsilcisi ve işadamının da katılacağı bildirildi. Turnuvya Türkiye'den 10, Makedonya ve Bulgaristan'dan ise birer takım katılıyor.

Turnuvanın organizatörlerinden Invest in Macedonia İzmir Temsilcisi Alev Süleyman, organizasyonun amacının takımlar aracılığyla Makedonya'nın geldikleri şehirlerde tanıtımını sağlamak olduğunu söyledi. Makedonya'ya gelenlere ülkenin turizm güzelliklerini gösterecek ve yatırım imkanları hakkında bilgi vereceklerini de aktaran Süleyman, sağlanan katılımdan memun olduklarını kaydetti.

Turnuva, cumartesi günü oynanacak final maçı ile sona erecek. - Struga

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Makedonya'da, Atatürk ve Büyük İskender Futbol Turnuvası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement