Maliye Bakanı Kalır Mı, Gider Mi? - Son Dakika
Yerel

Maliye Bakanı Kalır Mı, Gider Mi?

Maliye Bakanı Kalır Mı, Gider Mi?

AK Parti Batman Milletvekili ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kabinede kalıp kalmayacağı Batmanda oldukça merak ediliyor.

25.08.2014 15:10  Güncelleme: 16:47

Cumhurbaşkanlığına seçilen Recep Tayip Erdoğan’ın “halef” olarak belirlediği Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Başbakan olacağına kesin gözle bakılırken Davutoğlu’nun kuracağı hükümette Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in görev alıp almayacağı tartışılmaya başlandı.

Bazı kesimler, Şimşek’e görev verilemeyeceğini iddia ederken, diğer kesimler ise Mehmet Şimşek’in Erdoğan’ın korumasında olduğunu ve görevini en iyi yapan Bakanlar arasında ilk sırada bulunduğunu belirterek görevine devam edeceğini söylediler.

27 Ağustosta yapılacak AK Parti kongresinde Genel Başkanlık görevine getirileceği bilinen Ahmet Davutoğlu, ertesi gün Cumhurbaşkanlığı köşküne çıkacak olan Recep Tayip Erdoğan’dan gelecek “hükümeti kurma” talimatını bekleyecek. Bu süre zarfından hazırlıklarını tamamlayacak olan yeni Başbakan, Bakanlar kurulu listesini 7 gün içinde tamamlayıp Cumhurbaşkanına sunacak. Yeni Hükümet ise 11 Eylül’de resmen görevine başlayacak.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Maliye Bakanı Kalır Mı, Gider Mi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement