Maliye Bakanı Mehmet Şimşek - - Son Dakika
Güncel

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek -

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek -

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Ortadoğu'da etnik ve mezhep ekseninde yaşananlara baktığımızda bizde çözüm süreci sayesinde huzur ve barış var" dedi.

09.08.2014 20:29

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Ortadoğu'da etnik ve mezhep ekseninde yaşananlara baktığımızda bizde çözüm süreci sayesinde huzur ve barış var" dedi.

Batman Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret eden Bakan Şimşek, burada yaptığı konuşmada Ortadoğu'daki gelişmeler açısından değerlendirildiğinde Türkiye'nin çok iyi durumda olduğunu söyledi.

İşçilerle yemek yiyen Şimşek, ardından Valilik Gençlik Merkezindeki kursiyerleri ziyaret etti.

Kursiyerlerle ingilizce sohbet eden Şimşek, öğrencilerin sorunlarını dinledi.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Batman'a gelen ve gençlik merkezinde Türkçe kursuna devam Afganlı gençlerle de görüşen Şimşek, gençlerin ildeki liselere kayıt yaptırırken yaşadıkları sıkıntıları gidereceğini söyledi.

- "Türkiye gelişmeye devam ediyor"

Gençlik merkezinde konuşan Şimşek, Batman'ın önemli bir sanayi üssü ve ticaret merkezi haline geleceğini belirtti.

Gençlerin iş bulmakta zorlanmayacağını kaydeden Şimşek, "Yeter ki iyi eğitim alın ve güçlü hedefler ortaya koyun. İddialı olun, kendinizi geliştirin" dedi.

Çözüm sürecine destek isteyen Şimşek, kendi hayatının zorluklarla geçtiğini ve gençlerin bugün verilen imkanları iyi kullanmasını istedi.

Geçmişte yaşanan birçok sıkıntıların aşıldığını kaydeden Şimşek, şöyle konuştu:

"Ben öğrenciyken bizim köyde elektrik, yol ve su yoktu. Testilerle kuyulardan su taşıyorlardı. Bunu bilmeniz lazım. Benim annem, babam okuma yazma bilmiyordu. Siz de başarırsınız. Ama iddialı olmanız ve kendinizi geliştirmeniz lazım. Yeter ki biz doğru kararlar verelim. İstikrar noktasında çözüm süreci noktasında desteğimizi esirgemeyelim.

Türkiye gelişmeye devam ediyor. Burada Afganistan'dan gelen kardeşlerimiz var. Afganistan'daki yıkımı görüyorsunuz. Irak'ta, Suriye'de, Libya'daki duruma bakın. Nedense hep bölgede ve ülkelerde sorun var. Biz akıllı olursak, bu oyunlara gelmezsek, başarabiliriz. Ortadoğu'da etnik ve mezhep ekseninde yaşananlara baktığımızda bizde çözüm süreci sayesinde huzur ve barış var. Yeter ki birliği ve beraberliği koruyalım. O vizyonun arkasında duralım."

- "Türkiye ihracatının yüzde 95'ini sanayi sektörü oluşturuyor"

Türkiye'nin 1980 yılında ihracatının 2 milyar dolar olduğunu hatırlatan Şimşek, bu oranın yüzde 95'ini tarım ve madencilik sektörünün oluşturduğunu söyledi.

Günümüzde ihracatın yüzde 95'inin sanayi sektöründen yapıldığına dikkati çeken Şimşek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Araba, demir, çelik, buzdolabı, çamaşır makinesi, tekstil satıyoruz. Şimdi de insansız hava aracı, helikopter, 17 ayrı uçak tipine Ankara'da parça üretiyoruz. Türkiye o eski geleneksel belli sektörlere bağlı olmaktan çıkıyor. Bunun yolu kaliteli eğitim, araştırma ve geliştirmeden geçiyor. Hükümet olarak bunu teşvik ediyoruz."

- "Uzun vadeli hedefler ortaya konuldu"

Hükümetin önemli başarılar elde ettiğinin altını çizen Şimşek, "2023 hedefinin özelliği cumhuriyetin 100. yılı olması demektir. Bireyler gibi, ülkeler de eğer büyük hedefler ortaya koyarlarsa, bu hedeflere ulaşmak için gerekli reformları yapar ve gerekli adımları atarlarsa bu hedeflere ulaşmak kolay olacak" dedi.

Cumhuriyetin kuruluşundan 2002 yılına kadar 57 hükümetin geldiğini hatırlatan Bakan Şimşek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"79 yılda 57 hükümet gelmiş. Ortalama hükümetlerin ömrü 16 ay olunca uzun ve orta vadeli hedef ortaya koymak mümkün değil. Çok şükür son 12 yılda Türkiye'de istikrar, çok güçlü bir iktidar ve hükümet var. Reform yapabiliyor. O nedenle ilk defa iktidarımız döneminde uzun vadeli hedefler ortaya konuldu."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Maliye Bakanı Mehmet Şimşek - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement