Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Manisa'dan Kısa Kısa

Manisa\'dan Kısa Kısa

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, kendisi hakkında TOKİ'yi kullanarak reklam yaptığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu belirtti.

02.02.2017 19:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, kendisi hakkında TOKİ'yi kullanarak reklam yaptığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu belirtti.

Çerçi gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP'li Milletvekili Tur Yıldız Biçer'in gündeme getirdiği iddialarına ilişkin olarak, şunları kaydetti:

"İlçedeki konut sorununu çözmek için TOKİ'nin kapısını çaldık. Ekipleriyle konuştuk, 'ilçemize toplu konut istiyoruz' dedik. Biz, TOKİ'nin yerel ortağıyız. Biz, burada talep eden konumdayız. TOKİ'den bu kararı çıkartmak için yaklaşık bir yıl bekledik. Belediye başkanının bir işi de vatandaşını ev sahibi yapmaktır."

Çerçi, Biçer'in kendisini Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e benzetmesine de, "23 yıl boyunca Ankara'ya damgasını vurmuş bir isme benzetilmek gurur verici." dedi.

"Tek adamlık dönemi bitmiştir"

Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyon Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Akhisar ilçesinde gazeteciler ile bir araya geldi.

Referandum ile ilgili açıklamalarda bulunan Aydemir, CHP'nin 'Anayasa değişikliği ile rejim değişecek', 'tek adamlık geliyor' gibi milletin kafasını karıştıracak söylemler çıkardığını ifade etti.

Aydemir, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet Halk Partisi bugüne kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a diktatör diyordu. Madem diktatör olan bir kişi tekrar sistemi niye değiştirsin? Bizim sloganımız 'Tek adam değil, milletin adamı' olacak. Tek adamlık dönemi bitmiştir, milletin adamı olacaktır. Eğer referandumdan 'evet' çıkarsa milletin istemediği bir kimse Cumhurbaşkanı olamaz. Vesayetçiler bundan sonra Türkiye'de söz sahibi olamayacaklar. Bundan sonra sözde, kararda milletin olacak."

Çocuklar meslekleri tanıyor

Yunusemre Belediyesi Güzelyurt Mahallesi Çocuk Kültür ve Sanat Merkezinde eğitim gören 41 çocuk için meslek öğrenme programı düzenlendi.

Okul öncesi dönemden başlayarak ilgilerini, becerilerini, sosyal ortam ve oyun gruplarında daha iyi anlamalarının amaçlandığı projeye katılan 41 çocuk, yaklaşık 3 saat süren etkinlikte meslek dalları hakkında bilgi sahibi oldu.

Doktorluktan itfaiyeciliğe, mühendislikten polisliğe, aşçılıktan kimyagerliğe birçok meslek dalının üniformalarını giyen öğrenciler keyifli dakikalar yaşadı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement