Mardin - Bakan Işık Terörle Amansızca Mücadele Edeceğiz - Son Dakika
Güncel

Mardin - Bakan Işık Terörle Amansızca Mücadele Edeceğiz

Mardin - Bakan Işık Terörle Amansızca Mücadele Edeceğiz

Bakan Işık Terörle amansızca mücadele edeceğiz (ek)'EMASYA PROTOKOLÜNÜN GERİ GETİRİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL'Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Mardin'de Ak Parti il başkanlığını ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Türkiye'nin terörle mücadelesini sürdüreceğini ve bunun bir hukuk devlet içinde, demokratik düzen içerisinde yapacağını söyledi.

25.06.2016 22:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Işık Terörle amansızca mücadele edeceğiz (ek)

'EMASYA PROTOKOLÜNÜN GERİ GETİRİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL'

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Mardin'de Ak Parti il başkanlığını ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Türkiye'nin terörle mücadelesini sürdüreceğini ve bunun bir hukuk devlet içinde, demokratik düzen içerisinde yapacağını söyledi. EMASYA protokolü'ne değinen Işık, şöyle dedi

Yaptığımız protokol, EMASYA protokolünü geri getirmekmiş. Hayır, Türkiye bu yaptığı düzenlemeyle EMASYA protokolünü geri getirmiyor, bundan sonra da Allah'ın izniyle EMASYA protokolünü geri getirilmesi mümkün değildir. Düzenlemenin en önemli özelliği terörle mücadelede İçişleri Bakanlığı'nın teklifiyle bütün çerçevesinin bakanlar kurulu tarafından çizildiği, yani siyasi iradenin tam olarak egemen olduğu, askerin sadece ve sadece operasyonun icrasından sorumlu olduğu. Ama bu icra esnasında da herhangi bir hak ihlali var mı, herhangi bir hukuksuzluk var mı noktasında da her türlü gözetimin ve izlemenin valilerin sorumluluğunda olduğu, yani sivil iradenin sorumluluğunda olduğu bir düzenleme. EMASYA neydi Hatırlayın, bir toplumsal olay olduğu zaman asker hemen müdahale hakkına sahipti. Bir konuda efendim, herkesin evine hakimden izin almadan girecekler. Böyle bir şey kesinlikle yok. Ama siz düşünün, dağda bir terörist takibi yapıyorsunuz. Asker bir teröristi takip ediyor, terörist bir kapalı mekana girdi. Şimdi asker ne yapacak Bay terörist sen burada dur, ben şehirden bir mahkeme kararı alayım, geleyim seni ondan sonra buradan alayım mı diyecek Böyle bir terörle mücadele olur mu O anda birlik komutanının izniyle o eve sadece ve sadece teröristin yakalanması amacıyla girilebilecek, o da 24 saat içerisinde hakim onayına sunulacak. Evet, Türkiye bu mücadeleyi sürdürecek, ama bunu sürdürürken özgürlük, güvenlik dengesiniz de koruyacak. Demokrasi ve demokratik adımlardan kesinlikle zerre taviz vermeyeceğiz.

'EN BÜYÜK SIKINTIYI NUSAYBİN HALKI ÇEKTİ'

Bakan Fikri Işık, Nusaybin İlçesi'nde PKK'ya yönelik operasyonlara da değinerek, terörden ilçe halkının büyük sıkıntı çektiğini dile getirdi. Işık, Binlerce insan evlerinden oldu. Soruyorum, Allah'a şükür neden Kızıltepe'de olmadı Neden Nusaybin'de oldu Niye Kızıltepe'de bir tek insanımız evini terk etmek zorunda kalmadı da Nusaybin'de binlerce insanımız evini terk etmek zorunda kaldı Oraya teröristler gelip çukur kazmasalardı, barikatlar kurmasalardı, sözde öz yönetim ilan edeceğiz diye el yapımı patlayıcıları her sokağa döşemeselerdi, Nusaybin böyle bir sıkıntıyı yaşar mıydı Nusaybin insanı evlerini terk etmek zorunda kalır mıydı Şimdi bu kadar gerçekler ayan beyan ortadayken, hala kalkıyorlar utanmadan, sıkılmadan laf ediyorlar dedi.

Nusaybin İlçesi'nin yeniden inşa edileceğini söyleyen Işık, Sözde öz yönetim saçmalığıyla memlekette çukurlar kazılmasaydı, barikatlar kurulmasaydı bugün Mardin'e gelen turist sayısı ne olurdu Mardin'e yatırım ne olurdu Mardin'in kalkınması ne olurdu Mardin'in işsizlik rakamları bu seviyede mi olurdu Bunu herkesin sorması lazım. Onun için bu yapılan bütün operasyonların, öncelikle Mardin halkının, bölge halkının ve ülkenin huzur ve refahı için yapıldığını bilmemiz gerekiyor. Olaylara HDP'lilerin ona müzahir birtakım ve odakların basın ve medyanın gözüyle değil, bin yıl kardeş olarak yaşamış insanların, bin yıl daha kıyamete kadar, belki daha fazla birlikte yaşama iradesinin perspektifinden bakmak lazım. Biz bu anlayışla hareket ediyoruz. Bu anlayışla da yapmamız gereken her türlü çalışmayı yapıyoruz. Nusaybin'de operasyonlar bitti. Şimdi bu el yapımı patlayıcıların temizlenme süreci devam ediyor. İnşallah bu süreç de bittikten sonra da Nusaybin'in tekrar inşa edilmesi için hızlı bir çalışma başlayacak. İnşallah Nusaybin'e bunların giremeyeceği şekilde ve Nusaybin halkının gerçekten kendine yakışır bir ortam hazırlanarak, hiç tereddüdünüz olmasın Nusaybin inşallah yediden inşa edilecek dedi.

Bakan Işık, daha sonra İMKB Sosyal Bilimler Lisesi Kapalı Spor Salonu'nda TEOG sınavında Mardin'de sıralamaya giren 250 öğrenci ile 5'inci sınıfa giden 250 öğrenciye bisiklet dağıtım törenine katıldı. Türkiye'de bütçeden en fazla payı Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığını ve bölgeye yatırımlar yaptıklarını söyleyen Işık, Biz bu yatırımları yaptıkça birileri fena halde bozuldu. Biz okul yapıyoruz, onlar gidip yakıyorlar. Biz hastane yapıyoruz, onlar hastaneye roket atıyorlar. Biz yol yapıyoruz, onlar o yolu tahrip etmek için el yapımı patlayıcılar yerleştiriyorlar. Peki, sıkıntıyı kim çekiyor Sıkıntıyı Mardinliler, Diyarbakırlılar, Siirtliler, Batmanlılar, Hakkarililer ve Şırnaklılar çekiyor. Önceden devlet yatırım yapmazdı, şimdi devlet yatırım yapıyor ama birileri devletin yaptığı yatırımları sabote ediyor. Biz gönül köprüsü kuralım diyoruz, onlar gönüllerin arasına çukur ve barikat kurmaya çalışıyorlar. Ama hepimiz biliyoruz ki; bu millet bin yıldır gönülleri bir birine bağlı olarak yaşıyor. Bin yıllık kardeşliğimiz kim ne yaparsa yapsın Allah'ın izniyle kıyamete kadar devam edecek. Allah'ın izniyle kardeşliğimiz hiç kimse helal getiremeyecek. Bugün Mardin'de bisikleti alanlar arasından yeni Aziz Sancar'lar çıkacak, Recep Tayip Erdoğan'lar ve Binali Yıldırım'lar çıkacak diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin - Bakan Işık Terörle Amansızca Mücadele Edeceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement