Marmaris'te Yelkenler Rüzgarla Doldu - Son Dakika
Güncel

Marmaris'te Yelkenler Rüzgarla Doldu

Marmaris\'te Yelkenler Rüzgarla Doldu

Marmaris'te Uluslararası Yat Kulübü tarafından düzenlenen Uluslararası Yarış Haftasının ilk gününde 150'ye yakın tekne start aldı.

27.10.2014 15:07  Güncelleme: 15:23

Marmaris'te Uluslararası Yat Kulübü (MIYC) tarafından düzenlenen Uluslararası Yarış Haftası'nın ilk gününde 150'ye yakın tekne start aldı. Bu yıl 25'incisi düzenlenen yarış haftasına Türkiye, Slovakya, Hollanda, Kanada, İtalya, Almanya, Rusya, Beyaz Rusya, İngiltere, Amerika, Ukrayna, Norveç, Hırvatistan, Bulgaristan, Yunanistan, Letonya, Romanya'dan yaklaşık 1300 yelkenci katıldı.

Etkinliğin ilk yarış gününde koy içinde düzenlenen yarışta yelkenliler Yalancıboğaz mevkiinden start aldı. Üçgen sosis rotanın uygulandığı ilk gün yarışlarında rüzgarın daesmesiyle balon yelkenlerini dolduran tekneler renkli görüntüler oluşturdu. Yarışlarla ilgili bilgi veren Marmaris Yat Kulübü basın sözcüsü Halit Kesgin, Türkiye'de aralıksız olarak bir yelken yarışının 25 yıl devam etmesinin büyük bir başarı olduğunu belirtip, "Türkiye ve Doğu Akdeniz'in en büyük ve geniş katılımlı yelkenli yat yarışı olma özelliğini koruyan bu etkinlik 25 yılını tamamladı. Bu yıl yine 17 farklı ülkeden yaklaşık 1300 yelkenci Marmaris'te maviye yelken açacak" dedi.

RUSLAR'DAN YOĞUN İLGİ

Yarışlara katılımın büyük oranda Rusya'dan geldiğini belirten Kesgin, "Yarışların katılımcı portföyüne bakıldığında katılımcıların yaklaşık yüze 60'ının Rusya'dan olduğunu görüyoruz. Bunu sayı olarak Almanya ve Türkiye izliyor. İlerleyen yıllarda diğer ülkelerin de katlanarak artacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Marmaris'te Yelkenler Rüzgarla Doldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement