Mayzem Başkanlığına Masum Burak Seçildi - Son Dakika
Ekonomi

Mayzem Başkanlığına Masum Burak Seçildi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Masum Burak, 13 Akdeniz ülkesinin üye olduğu Milletlerarası Akdeniz Yüksek Zirai Etütler Merkezi (MAYZEM) Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi.

28.03.2015 12:19

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Masum Burak, 13 Akdeniz ülkesinin üye olduğu Milletlerarası Akdeniz Yüksek Zirai Etütler Merkezi (MAYZEM) Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, MAYZEM'in 133. yönetim kurulu toplantısı, 26 Mart'ta Mısır'ın başkenti Kahire'de gerçekleştirildi. Yapılan seçimde Masum Burak, 13 üye ülkenin 12'sinin oyunu alarak MAYZEM'in yönetim kurulu başkanı oldu.

Burak, 1 Nisan itibarıyla önceki Başkan Adel El-Beltagy'den görevi devralacak. 4 yıl süreyle MAYZEM Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütecek Burak'ın yardımcılığını Mısır, İtalya, Fas ve İspanya'nın adayları yapacak.

Türkiye'nin de kurucu üyelerinden olan MAYZEM, 1962'de faaliyetlerine başladı. Arnavutluk, Cezayir, Fas, Fransa, Malta, Mısır, İtalya, İspanya, Lübnan, Portekiz, Tunus, Türkiye ve Yunanistan olmak üzere 13 üyesi bulunan MAYZEM'in Genel Merkezi, Paris'te yer alıyor.

Amacı, tarım, gıda, balıkçılık ve kırsal kalkınma konularında araştırma, eğitim ve yayın çalışmaları yapmak olan MAYZEM, her yıl üye ülkelerden gelen binden fazla öğrenciye çeşitli tarımsal konularda kısa ve uzun dönem eğitimler veriyor.

Kuruluşun 52 yıllık tarihinde ilk kez Türkiye'nin adayı yönetim kurulu başkanı seçildi.

Masum Burak kimdir?

Burak, 1980'de Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun oldu. Yalova Atatürk Bahçe Kültürler Merkez Araştırma Enstitüsü'nde araştırmacı olarak  göreve başlayan Burak, 2005'e kadar Enstitüde sırasıyla bölüm başkanı, müdür yardımcısı ve müdür vekili olarak çalıştı. Burak, 1990'da doçentlik unvanını alarak, 2005'te Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdür Yardımcısı, 2006'da da Genel Müdür olarak atandı.

Çeşitli uluslararası kuruluşların yönetim kurullarında görev alan Burak, 2009-2012 arasında MAYZEM Bilimsel Danışma Kurulu Başkanlığını yürüttü.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Mayzem Başkanlığına Masum Burak Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement