MDOB, Çalıkuşu Balesi'ni Ayvalık'ta Sahneleyecek - Son Dakika
Yerel

MDOB, Çalıkuşu Balesi'ni Ayvalık'ta Sahneleyecek

MDOB, Çalıkuşu Balesi\'ni Ayvalık\'ta Sahneleyecek

MDOB, Reşat Nuri Güntekin'in ünlü Çalıkuşu romanından uyarlanan Çalıkuşu balesini, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde ilk kez sahneleyecek.

20.08.2013 10:34  Güncelleme: 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Reşat Nuri Güntekin'in ünlü Çalıkuşu romanından uyarlanan Çalıkuşu balesini, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde ilk kez sahneleyecek.

MDOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Reşat Nuri Güntekin'in ünlü Çalıkuşu romanından bale sahnesine dünyaca ünlü koreograf, Devlet Sanatçısı Merih Çimenciler tarafından uyarlanan "Çalıkuşu" balesi, Ayvalık Belediyesi'nce düzenlenen 10. Ayvalık Kültür ve Sanat Günleri kapsamında açılış eseri olarak yer alacak. Ayvalık'ta ilk defa Egeli sanatseverlerle buluşacak olan eser 1 Eylül 2013 Pazartesi günü Ayvalık Amfi Tiyatrosu'nda sahnelenecek.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nün bir projesi olan ve yaklaşık 12 yıldır kapalı gişe oynayan Çalıkuşu balesi, Türkiye'de pek çok sorumluluk projelerinde yer aldı. Bu doğrultuda Ardahan'ın Çıldır ilçesinde bir kız yurdu yapılması, engelli çocuklar yararına çocuk kalp kardiyolojisi makinesi alınması gibi sosyal sorumluluk projelerinde adından sık sık söz edilen Çalıkuşu balesi, Türk Sanat Müziği ile icra edilmesinin yanı sıra etnik sazlar kanun, ud, ney ve tanburun orkestrada yer alması gibi içinde birçok ilki de barındırıyor.

Eserin kostüm, dekor ve ışık tasarımları Alexandre Vassiliev'e, ışık uygulama Tarı Deniz'e, müzik derlemeleri Erkan Yüksel'e ait. MDOB'un 90 kişilik dev sanatçı kadrosuyla sahneleyeceği eserde; Büşra Ay, Ender Üçdemir, Mahmut Akyol, Bleda Özlem, Pınar Humar, Meltem Ayar, Tutku Barın Tümen, Tarkan Günal, Selgan Çavdaroğlu, Serbülent Biçer, Iraklı Bakhtadze, Hasan Akyol rol alıyor.

Eserde Kültür Bakanlığı'nın Türk Sanat Müziği Orkestrası da yer alacak.

MDOB'dan yapılan açıklamada, "Türk edebiyatının başyapıtı olan Çalıkuşu romanı, Devlet Sanatçısı Merih Çimenciler'in koreografi ve rejisiyle bale sahnesinde de başyapıt olmaya aday. Gösterildiği ilk günden bu yana seyircisinin ilgisini kaybetmeden kapalı gişe oynayan, görsel ve işitsel bir şölen olan Çalıkuşu balesine tüm sanatseverleri davet ediyoruz" denildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MDOB, Çalıkuşu Balesi'ni Ayvalık'ta Sahneleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement