Meclis'te "Bayrak" Gerginliği - Son Dakika
Güncel

Meclis'te "Bayrak" Gerginliği

Meclis\'te "Bayrak" Gerginliği

Meclis Genel Kurulu'nda CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani arasında "bayrak" atışması yaşandı.

11.06.2014 15:04  Güncelleme: 16:58

Meclis Genel Kurulu'nda CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani arasında "bayrak" atışması yaşandı. Tartışmanın uzaması üzerine toplantıya ara verildi.

Genel Kurul, Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı. Genel Kurul Salonu'nda MHP sıralarındaki Türk Bayrağı ve Genel Kurul kürsüsündeki Türk Bayrağı dikkat çekti.

"PKK BAYRAĞI İLE APO'NUN POSTERİ ÖNÜNDE GRUP TOPLANTISI YAPTILAR"

Toplantının başında söz isteyen CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, "Bu kürsüde konuşma hakkı bulamıyorum. Bayrak iniyor. HDP'li arkadaşlarımız Lice'de toplantı yaptılar, grup toplantısı TBMM'nin müştemilatıdır. Orada PKK bayrağı ile APO'nun posteri önünde grup toplantısı yaptılar. Yarın da bu arkadaşlar getirip burada da bu toplantıyı yaptıkları zaman nasıl engel olacaksınız, ama bu Meclis başkanları buna müdahale etmeniz lazım ama bizim konuşmamızı engellemek için burada konuşturmuyorsunuz. Biraz dürüst davranın. Dün 5 dakika konuşuyorum, 5 defa müdahale ediyor. Sen nasıl Meclis'i böyle yönetirsiniz, nasıl yönetirsiniz" diyerek tepki gösterdi.

"SİZDEN KORKMUYORUM, İÇTÜZÜĞÜ DE UYGULARIM, BİRLEŞİMİ DE GİREMEZSİNİZ"

Bahçekapılı da, "Sürenizi doldurdunuz. Lütfen Meclis'i germeyin, yerinize geçer misiniz? Meclis idare amirlerini göreve çağırmayım lütfen, lütfen Sayın Genç. Bakın İçtüzüğü uygulatmak zorunda beni bırakmayın. Sizden korkmuyorum. İçtüzüğü'de uygularım, birleşimi de giremezsiniz, lütfen yerinize geçin. Bu Meclis'i ben idare ediyorum, siz değil" diye uyardı.

HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani de Genç'in sözleri üzerine söz isteyerek şöyle dedi:

"İki gün önce Diyarbakır'da gerçekleşen bayrak provokasyonunu tasvip etmediğimizi ve bu bayrak provokasyonunun daha öncelerinde de tekrarlanmış oyunların bir parçası olduğunu ifade ettik. Kim ki bir başka halkın ya da halkların sembollerine dil uzatırsa, saldırırsa hakaret ederse bizden değildir. 23 Haziran 1996'da olanda buydu, 2005 yılında Mersin'de gerçekleşen bayrak provokasyonu da buydu. Bugün bayrak provokasyonu üzerinden hamaset yapanlar o günler o bayrak provokasyonunu gerçekleştiren kişilerin kim olduklarına baksınlar gerçeği öğrenirler. Bizi bu tarz eylem ve fillerle itham etmeye kalkışmak beyhude bir çabadır."

"GRUP TOPLANTISI DEĞİLDİ"

Lice'de grup toplantısı yapmadıklarına dikkat çeken Zozani, "Elbette ki Türkiye'nin her yerinde basın açıklaması da yaparız toplantılarımızı da gerçekleştiririz. Lice'de dün partimizin gerçekleştirdiği toplantı bir grup toplantısı değildir, eş başkanlarımızın daha 4 gün önce orada katledilen 2 sivil yurttaşın durumuna dikkat çekmek için Lice'de olup bitenlere dikkat çekmek için Türkiye kamuoyunun dikkatini çekmek için gerçekleştirdikleri bir toplantıydı, bizi bu konuda Lice'ye niye gittik diye eleştirenler buyursunlar Lice'ye gitme cesaretinde bulunsunlar" diye konuştu.

Genç ve Zozani'nin daha sonra oturdukları yerden karşılıklı tartışması üzerine Bahçekapılı toplantıya 5 dakika ara verdi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Meclis'te 'Bayrak' Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • akgençlik: bu chplilerin yüzü kapkara 4 5 Yanıtla
  • mert soydan: lqanet olsun bu memleketi bu hale getirenlere yönetenlere bunlara oy verenlere.. kürt ve kürt yandaşları bastı memleketi 6 2 Yanıtla
  • mehmet altan: beyler ortadoğu çalkalanıyor türkıye diken özerinde ve hala bazıları bayrak dıye tuturmuşlar 3 3 Yanıtla

Advertisement