Memur-Sen İsrail'de Askerlik Yapanların Vatandaşlıktan Çıkartılmasını İstedi - Son Dakika
Güncel

Memur-Sen İsrail'de Askerlik Yapanların Vatandaşlıktan Çıkartılmasını İstedi

Memur-Sen, İsrail ordusuna katılan çift pasaportlu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunarak, bu kişilerin vatandaşlıktan çıkartılmasını ve "soykırım suçlusu" olarak yargı önünde hesap verilmesini talep etti.

06.08.2014 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen, İsrail ordusuna katılan çift pasaportlu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunarak, bu kişilerin vatandaşlıktan çıkartılmasını ve "soykırım suçlusu" olarak yargı önünde hesap verilmesini talep etti.

Memur-Sen, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıları Ankara Adliyesi önünde protesto etti. Memur-Sen üyeleri adına basın açıklamasını yapan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, "Dünyanın gözü önünde soykırım yapanlar, vatandaşlıktan çıkarılsın, yargılansın, kollarına kelepçe vurulsun" dedi.

Soykırıma, vahşete ve Siyonist barbarlığa karşı Gazzelililerin yanında olduklarını belirten Özer, "Biz tarafız! Katillerin, ikiyüzlülerin, alçakların, hainlerin, işbirlikçilerin karşısındayız, intifadanın yanındayız. Soykırıma, vahşete ve Siyonist barbarlığa karşı Gazzeli kardeşlerimizin yanındayız, tarafındayız. Çünkü insanız. İnsan haklarının, insan onurunun yanındayız. Siyonistleri kınadığımız kadar, İsrail'i katliamlara teşvik eden işbirlikçi yönetimleri ve emperyalizmi de kınıyoruz" dedi.

Adalet, merhamet ve feraset davasında haktan yana taraf olmayanların bertaraf ocağını ifade eden Özer, "Zalimlerin diz çökmesinin yolu mazlumların direnişinden geçer. Kendisine hiçbir yaptırım uygulanmayan İsrail, dünyanın sessizliğinden Amerika Birleşik Devleti'nin desteğinden, Birleşmiş Milletler'in ürkekliğinden, Avrupa Birliği'nin Müslümanlara yönelik zulme gözlerini kapamasından cesaret alarak, Filistin'i tamamen işgal etme ve Müslümanlardan temizleme çabası içerisindedir. Bu çaba ile İsrail, çocukları, sağlık personellerini, gazetecileri, kadınları, yaşlıları katlediyor, insanların evini başına yıkıyor, soykırım suçu işlemektedir. Terör devlet İsrail ne kadar insan hakları ihlali varsa Gazze'de işliyor, yaptığı her savunma da suçunu itiraf ediyor" diye konuştu.

-"SOYKIRIMA İŞTİRAK EDENLER VATANDAŞLIKTAN ÇIKARTILMALI"-

Özer, soykırıma iştirak edenlerin vatandaşlıktan çıkartılması gerektiğini belirterek, "Ya da sanık kürsüsüne çıkartılmalıdırlar. Türkiye'ye geldiklerinde soykırım ve insanlığa karşı işledikleri suçlardan dolayı yargılanıp, kollarına kelepçe vurulmalıdır. Soykırımdan kurtulmaları için vatanımızı paylaştığımız insanların, insanlık dışı eylemleri cezasız ve cevapsız kalmamalıdır. Dilsiz şeytanlıktan öte elleriyle İsrail'in şeytanlığına ortaklık etmek için İsrail ordusuna katılan çift pasaportlu bu kişilere hak ettikleri cezanın verilmesi için talepte bulunuyoruz. Yaptığımız bu başvuru bir "suç duyurusu' değildir. Çünkü suç ortadadır, biz başvuru ile suçu değil suçluların varlığını, kim olduklarını ortaya koymaktayız" ifadelerini kullandı.

Adliye önünde yapılan basın açıklamasının ardından İsrail ve işbirlikçileri hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Öte yandan katliama katılan çifte vatandaşlardan İsrail'de askerlik yapanların vatandaşlıktan çıkarılması, bu kişilerin "soykırım suçlusu" olarak yargı önüne hesap vermesi talep edildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Memur-Sen İsrail'de Askerlik Yapanların Vatandaşlıktan Çıkartılmasını İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement