Mersin CHP'li Balbay: Bu Süreci Aşacağız - Son Dakika
Güncel

Mersin CHP'li Balbay: Bu Süreci Aşacağız

Mersin CHP\'li Balbay: Bu Süreci Aşacağız

CHP'li Balbay: Bu süreci aşacağız CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmemesi gerektiğini savunarak, "Orada Erdoğan tekrar siyasi sahnesine geldi arkadaşlar.

18.08.2015 19:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'li Balbay: Bu süreci aşacağız

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmemesi gerektiğini savunarak, "Orada Erdoğan tekrar siyasi sahnesine geldi arkadaşlar. Çok kritik bir dönemden geçiyoruz. Ama ben umutluyum. Biz bu süreci aşacağız ve Recep Tayyip Erdoğan'ı gömeceğiz" dedi.

CHP'nin Mersin'deki Halk- Lis Gençlik Kampı'na katılmak için kente gelen Mustafa Balbay, Yenişehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP Mersin milletvekilleri Hüseyin Çamak ve Aytuğ Atıcı ve İl Başkanı Abdullah Özyiğit'in de eşlik ettiği Balbay, hükümetin kurulması için gerekli Anayasal sürecin ayın 23'ünde biteceğini hatırlatarak, "Önceki dönemde DSP, MHP, ANAP hükümeti zorlanma ile 1 ayda kuruldu. Tarihimizde bir partinin alıp da 45 gün bırakmadığı bir süreç yok arkadaşlar. Ecevit - Erbakan 3 ay 12 gün kuruldu ama tam 4 kez el değiştirdi" diye konuştu.

SANDIKTAN CHP'NİN İSTEDİĞİ SONUÇ ÇIKMADI

8 Haziran'da psikolojik üstünlüğün kendilerinde olduğunu ancak Meclis Başkanlığı seçiminden sonra bu üstünlüğün Ak Parti'ye geçtiğini ifade eden Balbay, "İçinden geçtiğimiz dönemde yine bize geçebilir. Demokrasiyi savunursak, bir Cumhurbaşkanı'nın böyle yetkisi olmadığını, bu hak gaspını, bu iktidar gaspına göz yummayacağımızı eylemsel olarak göstermeliyiz" dedi.

Konuşmasında Deniz Baykal'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesine de değinen Balbay, şunları söyledi:

"AKP'nin zaman kazanma oyununu da dikkate alarak her şeyi yaptık. Ama geçilen o kritik eşikte, Sayın Baykal'ın Erdoğan ile görüşmemesi daha iyi olurdu. Orada Erdoğan tekrar siyasi sahnesine geldi arkadaşlar. Çok kritik bir dönemden geçiyoruz. Ama ben umutluyum. Biz bu süreci aşacağız ve Recep Tayyip Erdoğan'ı gömeceğiz. 7 Haziran'da sandıktan CHP'nin çok istediği sonuç çıkmadı. Daha iyisini bekliyorduk. Sandıktan 4 önemli sonuç çıktı. Halk, Recep Tayyip Erdoğan'a, saba değil 400 milletvekili, 300 bile çok dedi. Adam eline Kuran'ı aldı, arkasına devlet gücünü aldı, cebine hazineyi koydu. Bizim seçimde harcadığımız para 150-200 milyon lirayı geçmez, Cumhurbaşkanı sadece kendisi 700 milyon lira harcadı, örtülü ödeneği bilmiyoruz bile. Böyle bir güçle istediği sonuca ulaşamadı."

'HDP VE MHP'Yİ AKP'NİN KUCAĞINA ATMAMAK GEREKİYOR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimden sonra nazı kararlar aldığını öne süren Mustafa Balbay, şöyle devam etti:

"Süreç içinde bütün seçenekleri kendince eriten Erdoğan, daha üçüncü gün, 9-10 haziran günü şu kararı verdi. HDP'yi terörize edip barajın altına itmek, CHP'yi çözümsüz gösterip erozyona uğratmak, MHP'nin söylemlerinin çoğunu alıp 'Ona zaten ihtiyaç yok' deyip onun oylarını almak ve tekrar tek başına iktidar olmak. AKP tek başına iktidarı yitirdi. HDP'nin ne olursa olsun barajı geçmesi, Türkiye partisi olmak istemesi önemlidir. Olup olmadığı tartışılır. Sonuçların devamında bir koalisyon beklentisi vardı. En geç önümüzdeki hafta itibari ile, Türkiye'de Erdoğan'ın rejime el koyan, sandığa el koyan, seçime el koyan tutumunu demokratik bir yöntemini bulup topluma anlatmamız lazım. CHP olarak, HDP'yi de MHP'yi de olabildiğince AKP'nin kucağına itmemek gerekiyor."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin CHP'li Balbay: Bu Süreci Aşacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement