MHP 11. Olağan İl Kongresi - Son Dakika
Güncel

MHP 11. Olağan İl Kongresi

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, "Türkiye'nin dış politikada çok büyük itibar kayıpları var" dedi.

22.02.2015 18:39  Güncelleme: 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayhan, Antalya'daki Turgut Özal Spor Salonu'nda gerçekleştirilen partisinin 11. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve iktidarı eleştirdi. Ülkenin siyasi, sosyal, ekonomik anlamda problemlerle karşı karşıya olduğunu savunan Ayhan, şöyle konuştu:

"Bunlar, hükümetin umrunda değil. Hükümet, 'iktidardan gittiğim takdirde ben hesap vermeyecek bir düzen kurmalıyım'ın peşinde. Kimse ne hükümeti ne milleti düşünür oldu. Türkiye'nin dış politikada çok büyük itibar kayıpları var. Türkiye, tek adam rejiminin polisiye altyapısını oluşturmaya çalışıyor."

"Biz, siyasal, sosyal, ekonomik anlamda bir uzlaşma istiyoruz" diyen Ayhan, şunları kaydetti:

"Bir uzlaşma arıyoruz. Uzlaşmanın, iki temel dinamiği var. Biri milliyetçilik. O da bizde var. Bir diğeri demokrasi. O da bizde var. 7 il başkanı adayı çıkıyor. İşte budur demokrasi. İlçe kongresinde iki adaya tahammül edemeyen, nasıl demokrasiden bahsedecek?"Aynı zamanda kongrenin divan başkanlığını yapan Ayhan, partililerden, yeni il başkanıyla 7 Haziran'daki seçimlerde MHP'nin Antalya'da birinci parti olması için çalışmalarını istedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin mesajının da okunduğu kongrenin gerçekleştirildiği salona, toplantı öncesi, üzerinde Ege Üniversitesinde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun fotoğrafının olduğu pankart asıldı.Partililer, kongre başında Çakıroğlu için Fatiha okudu ve sloganlar attı.

MHP Antalya milletvekilleri Mehmet Günal, Yusuf Ziya İrbeç, Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, bazı genel merkez yöneticilerinin de katıldığı kongrede, il başkanı adayları Atlıhan Bozkurt, Cemil Yumak, Lokman Kaya, Engin Altınok, Ali Adnan Kaya, Ali Alpay Bilge, Ali Gözükara'nın konuşmalarının ardından oy verme işlemine geçildi. Kongrede, yaklaşık 650 delegenin oy kullanması bekleniyor.

MHP 11. Olağan İl Kongresi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel MHP 11. Olağan İl Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement