MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, "MHP'de bir liderlik sorunu yoktur, genel başkanlık sorunu yoktur.

03.12.2015 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, "MHP'de bir liderlik sorunu yoktur, genel başkanlık sorunu yoktur. MHP çalışmalarına devam ediyor. Önümüzdeki günlerde Sayın Genel Başkanımız Anadolu'yu, teşkilatları dolaşmaya başlayacak" dedi.

Karakaya, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, bugünün "Dünya Engelliler Günü" olduğunu anımsatarak, engellilerin öncelikle işe yerleştirilmelerinin, üretime katkıda bulunmalarının ve topluma kazandırılmalarının temin edilmesi gerektiğini ifade etti.

Kamuda engelli kategorisinde memur olarak 37 bin kişinin çalıştığını belirten Mevlüt Karakaya, bu rakamın 2016'da 20 bin yeni atamayla birlikte en azından 57 bine çıkarılmasını önerdiklerini kaydetti.

Engelli ve engelli yakını aylığının 400 liraya, ağır engelli aylığının 600 liraya acilen çıkarılmasını önemsediklerini dile getiren Karakaya, bu konuda kanun teklifi verdiklerini söyledi.

Mevlüt Karakaya, "Engelli Hizmetleri Komisyonu"nun kurulması için "TBMM İçtüzüğü'nde Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Teklifi"ni TBMM Başkanlığı'na iletilmek üzere partisinin grubuna verdiğini bildirdi.

Çiftçilerin sorunlarına da değinen Karakaya, Türk çiftçisinin dünyanın en pahalı mazotunu ve gübresini kullandığını dile getirdi.

Buna ilişkin Katma Değer Vergisi ve Özel Tüketim Vergisi kanunlarında değişiklik yapılmasına ilişkin önerilerini de TBMM Başkanlığı'na sunduklarını ifade eden Mevlüt Karakaya, bu önerilerin yasalaşması halinde çiftçiler tarafından tüketilen mazotun litresinin 2 lira 75 kuruşa düşmesini beklediklerini aktardı.

"Dileğimiz diplomasi yoluyla çözülmesi"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya, gazetecilerin, " Türkiye, Rusya krizinde boğazlar kozunu kullanır mı" sorusu üzerine, bunun Türkiye Cumhuriyeti'nin hava sahasına ve egemenliğine yönelmiş bir tehdit olduğunu ve dolayısıyla Türkiye'nin buradaki davranışıyla doğru bir yerde durduğunu savundu.

Rusya'nın bu krizi tırmandırması ve çeşitli ambargolara gitmesinin Türkiye'yi de karşı tarafa benzer tedbirleri almaya yönlendirdiğini belirten Mevlüt Karakaya, "Özellikle bugün yaşananlar, yaş sebze ve meyveye getirilen ambargo, yine aynı şekilde belli projelerin dondurulması konusundaki girişimler... Tabi Türkiye de diplomasi içerisinde benzer kozlarını oynayacaktır. Temel dileğimiz, bir an önce bu tedirginliklerin diplomasi yoluyla çözülmesi" diye konuştu.

Eski MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın'ın, "Yeterli imza toplanmazsa yargı yoluna başvururuz ve kayyum yoluyla kurultayın toplanmasını sağlarız" şeklinde açıklama yaptığının hatırlatılması üzerine de Karakaya, açıklamayı okumadığını belirterek, şunları söyledi:

"Somut olarak bugüne kadar öyle bir olağanüstü kongrenin toplanmasını gerektirecek imzanın toplandığını ifade etmek mümkün değil. Dolayısıyla imzalar toplanır ve kongrenin toplanmasıyla ilgili olarak müracaat yapılır. Ondan sonra incelemeler yapılarak, buna bir karar verilir. Ama benim şahsi fikrimi soruyorsanız, bunun o aşamaya geleceğini düşünmüyorum. Çünkü, ilk günlerde tabi alınan sonuçla ilgili olarak insanlarımızın bazı kızgınlıkları, ümitsizlikleri oldu. Bunun üzerinden bir şeyler yapılmaya çalışıldı, doğrudur. Ama bunların bir sonuca varacağını düşünmediğimi ifade etmek istiyorum."

Mevlüt Karakaya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Meral Akşener'i kastederek, "Fetullah Gülen'in MHP içerisine yerleştirilmiş siyasi figürü" dediğinin anımsatılması üzerine, "Sayın Genel Başkanımızın, 'MHP içerisine yerleştirilmiş' şeklinde değil, 'bir grubun siyasi figürü olma' biçiminde ifadesi oldu. Orada kendisi bunu üzerine aldı ve cevaplandırdı. Burada söylenecek çok daha başka bir şey olduğunu düşünmüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"Olağanüstü kurultay çağrısını nasıl değerlendiriyorsunuz" şeklindeki soruya da Karakaya, şu yanıtı verdi:

"Yeter sayıda imzanın toplanması gerekiyor. Şu anda ortada öyle bir imza yok ya da imza verenler ortada yok. Ama basında MHP sanki olağanüstü kongreye gidiyormuş gibi bir hava verilmeye çalışılıyor. MHP'de bir liderlik sorunu yoktur, genel başkanlık sorunu yoktur. MHP çalışmalarına devam ediyor. Meclis ve parti çalışmalarına devam ediyor. Önümüzdeki günlerde Sayın Genel Başkanımız Anadolu'yu, teşkilatları dolaşmaya başlayacak. MHP olarak biz Türkiye'nin içinde bulunduğu bu zor şartlarda, bu gündem yoğunluğunda üzerimize düşen, 40 milletvekiliyle yapmamız gereken muhalefet görevimizi sorumluluk içerisinde yapmanın hesabı ve planları içerisindeyiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement