Mihalıççık'ta Maden İşçileri Grevde - Son Dakika
Yerel

Mihalıççık'ta Maden İşçileri Grevde

Mihalıççık\'ta Maden İşçileri Grevde

Eskişehir'in Mihalıççık ilçesinde greve çıkan Türkiye Maden İşçileri Sendikası üyesi işçilere, Belediye Başkanı Uysal'dan destek geldi.

21.06.2014 18:29

Eskişehir'in Mihalıççık ilçesinde greve çıkan Türkiye Maden İşçileri Sendikası üyesi Kavak Krom Maden İşletmeleri işçilerine, Mihalıççık Belediye Başkanı İsmail Uysal da destek verdi.

Uysal, Belediye binası önüne gelen işçilere seslenerek, "Çıkılan bu onurlu yolda Mihalıççık Belediyesi ve ilçe olarak her daim yanınızdayız" dedi.

Kavak Krom Maden İşletmesinin Mihalıççık için önemini anlatan Uysal, şöyle konuştu:

"Yüz yılı aşkındır Kavak Krom'dan yüzlerce, binlerce emekli olan kardeşimiz vardır. Bundan ötürüdür ki şu an burada grev olması, bizim için önem taşımaktadır. Ben buradan bütün esnafıma ve halkıma sesleniyorum. Bu kardeşlerimizi yalnız bırakmayalım. Her zaman yanlarında olalım. Burası Mihalıççık, Kavak Krom İşletmeleri de Mihalıççık'ındır. Bundan ekmek yiyecek yine Mihalıççık halkıdır. Bu onurlu mücadele devam ettikçe sizlerleyiz, yanınızdayız."

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Kırka ve Havalisi Şube Başkanı Yılmaz Ayrancı, Mihalıççık Belediye binası önünde yaptığı açıklamada, kavak krom ünitesinde 1930 yılından beri üretim faaliyetleri kesintisiz sürdüğünü anımsattı.

Maden şirketi ile sendika arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin 6 ayı askın bir süredir devam ettiğini anlatan Ayrancı, "15 Haziran'da Kavak Krom Maden İşletmeleri işçilerimiz greve başlamıştır. Madenlerdeki sıkıntıların giderilmesi ve üyelerimizin taleplerinin toplu iş sözleşmesi masasında karşılanması için sonuna kadar gayret gösterilmiştir. Ancak bu talep karsısında işverenin olumsuz tutumu çözümden uzak yaklaşımları nedeniyle görüşmeler sonuca bağlanmamıştır. Grev bu nedenle başlamıştır" dedi.

Sendika olarak işçilerin daha iyi şartlarda iş sağlığı ve güvenliğinin alındığı koşullarda çalışmasını dile getirdiklerini, ancak işveren tarafından bu talebin reddedildiğini anlatan Ayrancı, işçilerin hak ettiklerini alamadığını ve bu yüzden grevin sürdürüldüğünü söyledi.

"Kavak Krom madeni işçileri yalnız değildir" diyen Ayrancı, Mihalıççık halkından destek istedi.

Kristal-İş Eskişehir Şube Başkanı Erdal Akyazı da maden işçilerine destek vermek için üye işçilerle birlikte geldiklerini belirterek, "Sizlere Mersin'den, Gebze'den, Kırklareli'den, Eskisehir'den, Paşabahçe, Şişecam işçilerinin kucak dolusu selamlarını getirdim. Sonuna kadar haklı mücadelenizin yanınızdayız. Bizler ekmeğini alın teriyle kazanan insanlarız. Bizler kimseden karşılık beklemiyoruz, Bizler emeğimizin karşılığını istiyoruz. Bu onurlu mücadelenizin başarılı olacağına ve biz bu başarınızın sonucunu alacağınıza inanıyoruz."

Konuşmaların ardından işçi temsilcileri bir süre Belediye Başkanı Uysal ile görüştü. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mihalıççık'ta Maden İşçileri Grevde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement