Milletvekilleri, Belediye ve Oda Başkanları Mersinlilerin Bayramını Kutladı - Son Dakika
Yerel

Milletvekilleri, Belediye ve Oda Başkanları Mersinlilerin Bayramını Kutladı

Mersin milletvekilleri, belediye başkanları ve oda başkanları, yayınladıkları mesajlarla Mersinlilerin Kurban Bayramı’nı kutladılar.

03.10.2014 13:02

Mersin milletvekilleri, belediye başkanları ve oda başkanları, yayınladıkları mesajlarla Mersinlilerin Kurban Bayramı'nı kutladılar.

AK parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, bayramların sevgiyi, kardeşliği, birlik ve beraberlik ruhunu aşıladığını vurguladığı mesajında, "İslam alemi, bayramı huzur ve sevinç içinde karşılarken diğer taraftan etrafında olup biten ve dış dünyada gelişen olaylar karşında acının ve gözyaşının yaşandığı hüzünlü zaman dilimine şahitlik etmekte, bu huzursuzluğun ve hüznün son bulması hiçbir canın incinmemesi adına Cenab-ı Allah'a dua ve niyazda bulunmaktadır. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızın ve İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, bayramın barış, huzur ve refaha vesile olmasını diliyorum" dedi.

AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun da kurbanın Allah için maddi fedakarlık yaparak, Allah'a yaklaşmak amacını taşıyan ve Allah'a teslimiyetin doruğunda gerçekleşen bir ibadet olduğunu dile getirdi. Kurban Bayramı dolayısıyla hep birlikte tüm Müslümanlarla ve İslam alemiyle kucaklaşılması gerektiğini belirten Uzun, "Tüm İslam aleminin, ülkemizin ve değerli hemşehrilerimizin mübarek Kurban Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, bayramın ülkemizin birlik ve bütünlüğüne, milletimizin huzur ve mutluluğuna, barışa, kardeşliğe ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Mersin'in merkez ilçe Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, hoşgörü ve barış vurgusu yaptığı mesajında şunları kaydetti: "Kurban Bayramı, ailelerin ve akrabaların bir araya geldiği, küslerin barıştığı, dargınların konuştuğu, en mutlu günlerimizden biri. Bayramların anlamını, güzelliğini ve değerini, sayılı günlerle sınırlı tutmayarak yaşamın her evresinde ve tüm ilişkilerimizde anımsamalıyız. Hoşgörü, barış ve kardeşlik ortamının toplumun tüm kesimlerinde oluşmasının sorunlarımızın çözümünde etkili olacağını unutmamalıyız. Önümüzdeki yılların ülkemize, dünyamıza ve tüm insanlığa barış, kardeşlik, huzur ve mutluluk getirmesini diliyor, tüm Mersin halkının Kurban Bayramı'nı kutluyorum."

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Mehmet Fazıl Türk ise ortak yayınladıkları mesajda, İslam topraklarının ve mazlum halkların bir bayramı daha acı ve gözyaşıyla karşıladığını belirterek, IŞİD terör örgütünü ve destekçilerini kınadılar. Barış ve hoşgörü dini İslam'ın özünden uzaklaştırıldığını, tüm dünyada İslam'a ve Müslümanlara karşı bir korku yaratıldığını kaydeden Eş Başkanlar, "Onurlu ve vicdanlı tüm insanları, IŞİD'e karşı barış zinciri oluşturmaya, uluslararası kamuoyunu harekete geçmeye davet ediyoruz. Barışa ve kardeşliğe susayan Ortadoğu'da akan kan artık durmalıdır. Ortadoğu'nun kadim topraklarına barışın, kardeşliğin, hoşgörü ve huzurun hakim olmasını diliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle İslam aleminin ve değerli halkımızın Kurban Bayramı'nı kutluyoruz" ifadelerini kullandılar.

Bayramların, dayanışma ve kaynaşmanın doruğa çıktığı günler olduğunu belirten AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar de mesajında şu ifadelere yer verdi: "Lakin yakın coğrafyamızda ve dünya üzerinde bayrama buruk gönüllerle giren mazlum kardeşlerimizin hüzün ve acılarını yüreklerimizde taşıyoruz. Yaşanan bu acıların biran önce bitmesini huzur, güven ve istikrar ortamına kavuşmasını arzu ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın ve İslam Alemi'nin mübarek Kurban Bayramı'nı tebrik eder, sevdiklerinizle birlikte sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir Kurban Bayramı geçirmenizi temenni ederim."

Mesajında, "Bu bayram huzurun ve barışın bayramı olsun" diyen Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut ise "Mersin iş dünyası olarak, bireylerin aynı düşünce ve değerlerde buluşmalarına vesile olan, gönülleri yakınlaştırarak kişisel çekişmelerin, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulmasına, kardeşlik ve iyilik duygularının yaşanmasına olanak sağlayan Kurban Bayramımızın, sosyal yardımlaşma ve dayanışmamızın zirveye çıktığı günler olmasını temenni ediyoruz. Bu kutsal günlerin sadece milletimize ve İslam alemine değil, barışa ve huzura her zamankinden daha çok ihtiyacı olan tüm dünya uluslarına huzur ve mutluluk getirmesini diliyoruz" dedi.

Mersin Girişimci İşadamları Derneği Başkanı Alper Gürsoy da bayram mesajında, Ortadoğu'da yaşanan olaylara dikkat çekerek, bölgedeki olaylardan duydukları üzüntüyü dile getirdi. Bayramların huzur ve güven içinde, sevinç ve coşkuyla kutlanması gereken günler olduğunu anımsatan Gürsoy, "Ancak ne yazık ki, başta Irak ve Suriye olmak üzere coğrafyamızda yaşanan olaylar, bu sevince gölge düşürmektedir. Dileğimiz, coğrafyamızda işlenen insanlık suçuna artık bir son verilmesi, kan ve gözyaşının durması, evlerinden yurtlarından koparılan insanların yeniden yuvalarına huzura kavuşmasıdır. Bayramın yalnızca ülkemize ve insanımıza değil, tüm dünya insanlığına barış ve huzur getirmesi ortak temennimizdir" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milletvekilleri, Belediye ve Oda Başkanları Mersinlilerin Bayramını Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement