Antalya'da Minik Yiğit, Üç Çocuğa Can Oldu - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Minik Yiğit, Üç Çocuğa Can Oldu

Antalya\'da Minik Yiğit, Üç Çocuğa Can Oldu

Antalya'da trafik kazası sonrasında 2 gün yoğun bakımda kalıp beyin ölümü gerçekleşen 5 yaşındaki Yiğit Kara'nın bağışlanan organları, üç çocuğa can verdi.

18.11.2014 14:05  Güncelleme: 14:13

Antalya'da trafik kazası sonrasında 2 gün yoğun bakımda kalıp beyin ölümü gerçekleşen 5 yaşındaki Yiğit Kara'nın bağışlanan organları, üç çocuğa can verdi.

5 Kasım günü Sütçüler Mahallesi'nde trafik kazası geçiren 5 yaşındaki Yiğit Kara, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi yoğun bakım servisinde tedaviye alındı. 7 Kasım günü beyin ölümü gerçekleşen Yiğit Kara'nın ailesi, organlarını bağışlamaya karar verdi. Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nde 9 Kasım günü yapılan ameliyatlarda, minik Yiğit'in böbreklerinden biri 15 yaşındaki Taner Aktaş'a, diğeri ise 2.5 yaşındaki Batuhan Mete'ye nakledildi. İzmir'e gönderilen karaciğer ise Ege Üniversitesi Hastanesi'nde Acil Bekleme Sırası'nda yer alan bir bebeğe nakledildi.

Ameliyatları yapan ekibin başında olan Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkez Müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan, "Böbrek nakli yaptığımız her iki hastamızın da sağlık durumu çok iyi. Bugün her iki hastayı da taburcu ediyoruz" dedi. Doç. Dr. Dinçkan, Yiğit Kara'nın ailesinin, Türkiye'nin en küçük vericisinden Türkiye'nin en küçük alıcısı 6 yaşındaki Muzaffer Arıkan'a karaciğer nakli haberini gazete ve televizyonlarda görünce evlatlarının organlarını bağışlamaya karar verdiklerini söylediğini kaydetti.

'OKULUMA KAVUŞMAK İSTİYORUM'

Amasya Merzifon Şehit Mehmet Kapusuz Ortaokulu son sınıf öğrencisi olan Taner Aktaş ise, "Nakilden önce sevdiğim yemekleri yiyemiyordum. Herkesi organ bağışı yapmaya çağırıyorum. Taburcu olup okuluma kavuşmak istiyorum. Güzel sanatlar lisesine gitmek istiyorum" diye konuştu. Taner Aktaş'ın annesi Nevruz ve babası Hasan Aktaş, yaşadıkları acıdan sonra yavrularının organlarını bağışlama yürekliliği gösteren aileye teşekkür ederek, "Dualarımız her zaman minik yavru için, tüm insanları organ bağışına çağırıyoruz" dedi.

CANIMI GERİ BAĞIŞLADI

Diğer böbreğin nakledildiği Batuhan Mete'nin annesi Hacıkadın Mete, "Canımızı geri bağışladılar. Vefat eden Yiğit Kara'nın mekanı cennet olsun. Yavrumun hastalığı nedeniyle yaşadığımız tüm olumsuzluklardan kurtulduk. Organ bağışının artması en büyük isteğimiz" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Minik Yiğit, Üç Çocuğa Can Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement