Kütahya'da, Mısır'daki İdam Kararı Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Kütahya'da, Mısır'daki İdam Kararı Protesto Edildi

Kütahya'da, Anadolu Gençlik Derneği üyesi bir grup, Mısır'da darbe karşıtı 528 kişiye verilen idam kararını beyaz gömlek giyerek protesto etti.

11.04.2014 00:06  Güncelleme: 00:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'da, Anadolu Gençlik Derneği üyesi bir grup, Mısır'da darbe karşıtı 528 kişiye verilen idam kararını beyaz gömlek giyerek protesto etti.

Cumhuriyet Caddesi'ndeki Karagöz Camisi önünde toplanan grup adına açıklama yapan dernek üyesi Sadullah Kabakçı, Mısır'da halkın hür iradesiyle seçilen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, geçen yıl ABD destekli işbirlikçi Sisi tarafından görevinden uzaklaştırıldığını söyledi.

Mısır'da, yapılan darbeden sonra karşı protestoların düzenlendiğini hatırlatan Kabakçı, şöyle konuştu:

"Olaylarda, 8 binden fazla müslüman kardeşimiz katledilip ve birçok kişi de tutuklanmıştır. Son olarak da meşru yönetimi savunan ve bu hakkını ifade hürriyeti kapsamında sivil gösterilerle ortaya koyan 529 İhvan üyesi hakkında, idam kararı alınmıştır. Görev yapan yargının bağımsız, güvenilir ve adaletli olmadığı da aşikardır. Toplam 26 dakika süren gazeteci ve avukatların bulunmadığı bir davada, idam kararının verilmesi de kararların siyasi olduğunun göstergesidir."

Grup, giydikleri beyaz gömleklerle temsili idam sehpalarının üzerine çıkıp, ipleri boyunlarına geçirdi ve ardından dua edildi.

-KARABÜK

Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesi

- Karabük'te bir grup, Mısır'da darbe karşıtı 528 kişiye verilen idam kararını protesto etti

KARABÜK Safranbolu ilçesinde bir grup, Mısır'da darbe karşıtı 528 kişiye verilen idam kararını kefen giyerek protesto etti.

Misak-ı Milli Meydanı'nda toplanan Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyesi grup, "Rabia" işareti yaparak, darbeciler aleyhine slogan attı.

Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Hasbi Ünal, grup adına yaptığı açıklamada, Müslümanlara doğuştan elde ettikleri temel hak ve özgürlükleri kullandırılmayarak zulüm ve işkence edildiğini söyledi.

Darbe yönetiminin insanların can ve mal güvenliğini sağlayamadığını, aksine bu duruma alenen katliamlar yaparak cevap verdiğini ifade eden Ünal, "Hep birlikte yaşama imkanı varken insanoğlu şahsi ve bencil çıkarları için başka insanların hatta başka milletlerin hakkına tecavüz etmektedirler. Bunun benzeri Mısır'da olduğu gibi bazı darbe yönetimleriyle vuku bulmuştur. Darbe yönetimi insanların can ve mal güvenliğini sağlayamamış aksine bu duruma alenen katliamlar yaparak cevap vermiştir. Bu insanların hak ve özgürlüklerine saygı duymamıştır. Onların yaşama haklarını ellerinden almıştır" diye konuştu.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy da konuşmasında, insanlık onuru için dik duruşunu göstermek adına eyleme katıldığını vurguladı.

Mısır'da idama mahkum edilenlerin yalnız olmadığını belirten Aksoy, "Kardeşlerimiz belki kendilerini Mısır'da yalnız hissedebilirler ancak şunu bilsinler ki Safranbolu'da bizler olduğumuz müddetçe, Türkiye'de bizim gibi düşünen, bizim gibi Müslüman kardeşleri için sokağa çıkan insanlar olduğu müddetçe insanlık onuru yaşatılmaya devam edecektir" dedi.

Konuşmaların ardından gruptakiler kefen giydi ve dua edildi.

-KOCAELİ

- Kocaeli'de bir grup, Mısır'da darbe karşıtı 528 kişiye verilen idam kararını protesto etti

KOCAELİ İzmit ilçesinde bir grup, Mısır'da darbe karşıtı 528 kişiye verilen idam kararını kefen giyerek protesto etti.

Sabri Yalım Parkı'nda toplanan bir grup, "Rabia" işareti yaparak, darbeciler aleyhine slogan attı.

Memur-Sen Kocaeli İl Temsilcisi Halil İbrahim Keleşoğlu, grup adına yaptığı açıklamada, Batı'nın, Mısır'daki darbelere ses çıkarmamanın ötesinde darbecilere destek verdiğini savundu.

Mısır'da idam sehpalarının kurulmaması gerektiğine işaret eden Keleşoğlu, "Zalimler tarafından ezilen ve susturulmak istenen bütün masum ve mazlum insanların yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz. Memur-Sen olarak bir kez daha darbeleri, muhtıraları kınıyor, darbe ve başka kılıklara bürünmüş bütün anti-demokratik müdahaleleri reddediyoruz" diye konuştu.

Keleşoğlu, kendileri için Mısır'daki idam kararlarının hükümsüz oluğunu ifade ederek, "Katil Sisi, Mısır halkına hesap vermelidir. Asıl yargılanması gereken Sisi'dir. Buradan insanlığın vicdanına sesleniyoruz, 'Ey insanlık, Mısır'da insanlık idam ediliyor. Küresel adalet için insanlık için ses ver, idamları durdur" şeklinde konuştu.

Kütahya\'da, Mısır\'daki İdam Kararı Protesto Edildi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kütahya'da, Mısır'daki İdam Kararı Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement