Dev Mitingi Mısır Medyası Görmezken Arap Medyası Geniş Yer Ayırdı - Son Dakika
Güncel

Dev Mitingi Mısır Medyası Görmezken Arap Medyası Geniş Yer Ayırdı

Mısır'ın yarı resmi devlet gazeteleri milyonların katıldığı Yenikapı'daki "Demokrasi ve Şehitler" mitingini görmezden gelirken Arap medyası ve basını geniş yer ayırdı.

08.08.2016 12:22  Güncelleme: 13:47

Mısır medyası milyonların katıldığı Yenikapı'daki tarihi "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ni görmezden geldi. Mısır'ın El Ahram, Ahbar ve Cumhuriyet gibi yarı resmi devlet gazetelerinde Yenikapı Mitingi'ne dair hiçbir haber yayımlanmadı.

3. SAYFADA ÇOK KISA GÖRDÜ

El Mısri el-Yevm Gazetesi'nin üçüncü sayfasında yer alan kısa haberin dışında Vatan, Vefd, El Yevm es-Sabi ve Şuruk gibi ülkenin yüksek tirajlı gazetelerinin bugünkü sayılarında da mitinge dair herhangi bir habere yer verilmemesi dikkati çekti.

Mısır'da yazılı medyanın yanı sıra görsel medya da Yenikapı Mitingi'ni ekranlara taşımadı. Nile Sat'ta yayın yapan hiçbir Mısır kanalında canlı yayınlanmayan miting, geceki haber programlarında da gündeme getirilmedi.

HAFTALIK GAZETELERİN WEB SAYFASINDAKİ MİTİNG HABERLERİ

Mısır yönetimine karşı mesafeli bir yayın politikası izleyen ve haftalık yayın yapan El Mısriyyun gazetesi web sayfası Yenikapı'daki mitingi, "Türkiye tarihinde bir ilk! İktidar ve muhalefet partileri aynı sahneden halka hitap etti" başlığı ile duyurdu.

MİTİNGE KATILAN ÜNLÜLERİ PAYLAŞTI

Ülkenin haftalık yayın organlarından Veto Gazetesi ise web sayfasındaki haberinde Yenikapı Mitingi'ni "sanatçılar Erdoğan'ı destekledi" başlıklı kısa haberiyle gördü. Haberde Arap dünyasında "Gümüş" ve "Aşk-ı Memnu" gibi dizilerden tanınan Kıvanç Tatlıtuğ ve Muhteşem Yüzyıl dizisinin başrol oyuncusu Halit Ergenç'in fotoğrafları yayınlandı.

Mısır yönetiminin ülkedeki yazılı ve görsel medyayı mitingin yayınlanmaması konusunda uyarmış olabileceği öne sürülüyor.

ARAP MEDYASI GENİŞ YER VERDİ

Arap medyası ve basını, dün İstanbul'da gerçekleştirilen ve milyonların katıldığı "Demokrasi ve Şehitler" mitingine geniş yer ayırırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve muhalif parti liderlerinin dayanışma mesajlarına dikkat çekildi.

EL-CEZİRE MİTİNGİ CANLI YAYINDAN VERDİ

Katar merkezli El-Cezire televizyonu mitingin tamamını canlı yayınlamasının yanı sıra, internet sayfasında "Milyonluk demokrasi ve şehitler mitingi Türkleri İstanbul'da bir araya getirdi" başlığını kullandı

EL-HAYAT GAZETESİ MİTİNGİ İKİNCİ İSTİKLAL SAVAŞINA BENZETTİ

Suudi Arabistan'ın Londra'dan yayın yapan El-Hayat gazetesi ise Başbakan Binali Yıldırım'ın "İstiklal Savaşı" benzetmesini "İkinci İstiklal Savaşı kutlamasında İstanbul'da insan seli" şeklinde manşetine taşıdı. AK Parti'nin davetiyle düzenlenen "milyonluk mitinge" CHP ve MHP'nin yer aldığı ancak HDP'nin davet edilmediğine işaret edilen haberde, Türk bayraklarıyla kuşatılan Yenikapı Meydanı'nda yoğun güvenlik önlemleri alındığı kaydedildi.

EL-KUDS GAZETESİ

Londra merkezli El-Kuds el-Arabi Gazetesi de İstanbul'daki mitingi okuyucularına, "İstanbul'daki milyonluk gösteri, halk ve muhalefeti Erdoğan'ın arkasında birleştirdi" başlığıyla duyurdu.

"OSMANLI MERASİMLERİYLE MİLYONLUK GÖSTERİ"

Suudi Arabistan destekli Şarkul Evsat gazetesi, Yenikapı'daki mitingi "Türkiye'de demokrasiyi korumak için Osmanlı merasimleriyle milyonluk gösteri" başlığıyla birinci sayfadan gördü.

Londra'dan yayın yapan diğer bir Arapça gazetesi El-Arabi el-Cedid ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Darbeye destek veren her kimse uygun zamanda cezalandıracağız" sözlerine yer verdi.

EL - ARABİYEYYE TELEVİZYONU İDAM KARANINI BAŞLIĞA TAŞIDI

Dubai merkezli el-Arabiyye televizyonu internet sitesinde yer alan haberde ise Erdoğan'ın idam yasasının çıkmasına ilişkin "meclis böyle bir karar verirse onarım" ifadeleri başlığa taşındı.

Dev Mitingi Mısır Medyası Görmezken Arap Medyası Geniş Yer Ayırdı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dev Mitingi Mısır Medyası Görmezken Arap Medyası Geniş Yer Ayırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement