Muş'taki Terör Saldırısı - Son Dakika
Güncel

Muş'taki Terör Saldırısı

Muş'ta terör örgütü PKK'nın yola yerleştirdiği el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 28 yaşında şehit olan polis memuru Coşkun Özcan için memleketi Elazığ'da tören yapıldı.

28.04.2016 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'ta terör örgütü PKK'nın yola yerleştirdiği el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 28 yaşında şehit olan polis memuru Coşkun Özcan için memleketi Elazığ'da tören yapıldı.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende şehidin Türk bayrağına sarılı naaşının katafalka konulmasının ardından öz geçmişi okundu ve dua edildi.

Muş Valisi Seddar Yavuz, törende yaptığı konuşmada, ülkenin birliğine ve bütünlüğüne kasteden hainlerin dün yine kalleşçe ve alçakça saldırdıklarını söyledi.

Özellikle Varto bölgesinde yaklaşık 8 aydır sözde Erzurum eyaleti güçlü yürütme kurulu üyesi ve Karlıova sorumlusu da dahil birçok hainin ölü ya da sağ olarak ele geçirildiğini anımsatan Yavuz, şunları söyledi:

"Dün Varto bölgesinde bombalı saldırı neticesinde maalesef polis memurumuzu kaybettik ve şu anda iki de yaralımız var. Onlara da acil şifalar diliyorum. Bizler iman etmiş insanlarız. Yüce Allah Kur'an-ı Kerim'de buyuruyor ki 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, bilakis onlar diridirler.' Biz bu imanla yola çıktık. Bu vatanı ve ülkeyi asla böldürmeyeceğiz. Her birimiz bu vatan, millet ve bu din için mücadele etmeye sonuna kadar devam edeceğiz. Şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Şehidimizin yakınlarına Rabbim sabırlar versin."

Yavuz, en kısa zamanda hainlerin mutlak suretle peşine düşeceklerini ve hesabını da soracaklarını vurguladı.

Elazığ Müftüsü Peyami Güngör'ün okuduğu duanın ardından, Özcan'ın cenazesi defnedilmek üzere merkeze bağlı Yurtbaşı beldesine gönderildi.

Törene, 15 aylık bebeği İpek Sena ile katılan şehidin eşi Nida, annesi Müsevet ve babası Mustafa Özcan, gözyaşı döktü. Mesai arkadaşları tören boyunca şehidin naaşının başında gözyaşları içinde nöbet tuttu. Meslektaşları, tekbir getirerek cenaze aracına kadar şehidin naaşını omuzladı.

Törene, şehidin ailesi ve yakınları ile Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Emniyet Müdürü Nihat İşlek, askeri ve mülki erkan katıldı.

Dün, Muş-Varto karayolunun ilçeye 15 kilometre mesafedeki Taşdibek köyü mevkisinde yola yerleştirilen el yapımı patlayıcının, özel harekat polislerini taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu polis memuru Özcan şehit olmuş, 2 polis de yaralanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muş'taki Terör Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement