Muş'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Muş'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. Yıl Dönümü

Muş\'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. Yıl Dönümü

AK Parti Muş Milletvekili Çakar, kutlama mesajı yayımladı.

30.04.2014 15:43

AK Parti Muş Milletvekili Doç. Dr. Muzaffer Çakar, Muş'un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü münasebetiyle mesaj yayımladı.

Muş'un Anadolu'nun vatan olmasındaki önemine değinen Çakar, Malazgirt Meydan Muharebesinde, hakim olan kardeşlik ruhu sayesinde Bizans ordusunun tarihi bir yenilgiye uğratıldığını bildirdi.

Çakar, mesajında şunlara yer verdi:

" Osmanlı'nın son dönemine kadar barış ve huzur içinde yaşayan bölge halkı, 1916'daki Rus işgalinden sonra tarihin en kara günlerini yaşamaya başladı. 500 bin kişi çeteler tarafından katledildi. Muş halkı katliam, zulüm ve sefalet dolu o kara günlerde, çare olarak güneye doğru göç etmeye başlamıştı. Kurtuluşa giden yolda, Kazım Karabekir Paşa komutasındaki ordumuz, Muşlular ile ilimizi kahramanca savunmuş ilimizi kurtararak, hürriyet ve vatanseverliğinden taviz vermeyeceğini tarihe altın harflerle yazmıştır."

30 Nisan'ın Muş için katliam, göç, zulüm ve sefalet dolu kara günlerinin sona erdiği, aydınlık yarınların başladığı bir tarih olduğunu kaydeden Çakar, kurtuluş gününü en içten dileklerle kutladı.

Çakar, "Bugünlere kavuşmamızı sağlayan şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi hürmetle anıyorum" ifadelerini kullandı. - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muş'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement