Savunma Bakanı Irak'a Gidiyor, Musul İçin 16 Bin Güvenlik Gücü Hazır - Son Dakika
Güncel

Savunma Bakanı Irak'a Gidiyor, Musul İçin 16 Bin Güvenlik Gücü Hazır

IŞİD'in elinde olan Musul'un kurtarılması için 16 bin kişilik güvenlik gücü hazır. Bu gelişmeler yaşanırken Savunma Bakanı Yılmaz'ın bölgeye gitmesi dikkat çekti.

02.03.2015 11:20  Güncelleme: 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ta, 10 Haziran 2014'ten beridir terör örgütü IŞİD'in elinde olan Musul ilinin kurtarılması için son 4 ayda 16 bin kişinin askeri eğitimden geçirildiği bildirildi.

Dün Musul Valisi'nin "Türkiye büyük operasyona destek verecek" iddiasının ardından bugün Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın Irak'a gideceği ve hem merkezi hükümet ile hem de bölgesel güçlerle görüşeceği haberi gelmesi tüm gözleri bu noktaya çevirdi ve "Türkiye destek olacak mı?" sorusunu akıllara getirdi.,

16 BİN KİŞİ EĞİTİMDEN GEÇİYOR

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) yetkililerinden alınan bilgilere göre Musul'un Başika bölgesinde 8 bin, Mahmur'da 3 bin, Şeyhan'da 5 bin olmak üzere 16 bin kişiye askeri eğitim veriliyor. Söz konusu bölgelerde oluşturulan kamplarda asker ve polislere, hafif ve ağır silah kullanımı, patlayıcıları imha etme, yakın dövüş, çatışmalarda yer alma ve arazide ilerleme gibi dersler veriliyor.

KAMPI PEŞMERGE KORUYOR

Başika bölgesindeki askeri kampta polis ve "swat" timlerinden oluşan 4 bin 300 kişi eğitim görüyor. Terör örgütü IŞİD'in kontrol ettiği bölgeye sadece 10 kilometre mesafede olan kampı, Peşmergeler koruyor. Kampta eğitim alanların, daha çok Musullu olması dikkati çekiyor. Türkmen, Arap, Kürt, Şahbek ve Hristiyan polisler, aynı zamanda savaş eğitimi aldıklarını, Musul'u kurtarma operasyonuna katılmak için gün saydıklarını dile getirdi. Yakınları, IŞİD tarafından öldürülen bazı Musullular da "intikam almak için" asker olduklarını ifade etti. Ailelerini Musul'da bırakıp güvenlik gücü olmayı tercih eden bazı asker ve polisler ise IŞİD'in yakınlarına zarar vermemesi için isimlerini ve yüzlerini gizliyor.

"BİZ HAZIRIZ, BEKLİYORUZ"

Kampın sorumlusu General Vasık Hamdani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yaklaşık dört aydır süren eğitim çalışmamız sona erdi. Musul vilayetinin bütün polisleri ve askerleri gerekli eğitimi aldı. Terör örgütü IŞİD'e karşı başlatılacak bir operasyonda görev almak üzere hazır bekliyorlar" dedi.

Asker ve polislerin silah kullanımı, sokak çatışmaları, IŞİD'in savaş taktikleri konusunda eğitildiğini aktaran Hamdani, silahlı güçlerin tamamının Musullu olduğunu kaydetti. Hamdani, sürekli iletişim halinde oldukları Musul halkının da artık IŞİD'den kurtulmak istediğini bildirdi. Ellerinde ağır ve hafif silahlar olduğunu anlatan Hamdani, eğitimden geçirilen birliklerin her türlü silah ve patlayıcıyı kullanabilecek donanıma sahip olduğuna dikkati çekti. Hamdani, operasyonun başarılı olabilmesi için Peşmerge ile koalisyon güçlerinin de mutlaka harekatta yer alması gerektiğini, aksi bir durumda Musul'u özgürleştirme sürecinin uzayacağına işaret etti.

Savunma Bakanı Irak\'a Gidiyor, Musul İçin 16 Bin Güvenlik Gücü Hazır
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Savunma Bakanı Irak'a Gidiyor, Musul İçin 16 Bin Güvenlik Gücü Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • T.A.K HACK TİM: ARAPLARDA BİLİYOR KÜRTLER OLMADAN MUSULUN KURTARILAMAYACAĞINI 12 11 Yanıtla
  • Muhsin İbrahimi: rengarenk bir ordu, dünyanın bütün orduları birleşmiş, birbirine aslında düşman olanlar düşmanlıklarını bir kenara bırakıp TEVHİD EHLİne karşı TEVHİD BAYRAĞIna karşı ittifak kurmuşlar. Onlar sizinle toplu olarak, ancak surla çevrilmiş kasabalar içinde veya duvarlar arkasından savaşı kabul edebilirler. Kendi aralarındaki çekişmeleri ise serttir; onları birlik sanırsın, oysa kalbleri birbirinden ayrıdır. Bu, akletmeyen bir topluluk olmalarındandır. HAŞR SURESİ 14. ayet 1 0 Yanıtla

Advertisement