Nevşehirli Göçmenler Demokrasiye Destek Yürüyüşü'ne Katıldılar - Son Dakika
Güncel

Nevşehirli Göçmenler Demokrasiye Destek Yürüyüşü'ne Katıldılar

Nevşehirli Göçmenler Demokrasiye Destek Yürüyüşü\'ne Katıldılar

NEVŞEHİR'de yaşayan İran, Irak, Suriye ve Afganlı göçmenle tekbirler eşliğinde 'Demokrasi yürüyüşü' yaptılar.

07.08.2016 00:05

NEVŞEHİR'de yaşayan İran, Irak, Suriye ve Afganlı göçmenle  tekbirler eşliğinde 'Demokrasi yürüyüşü' yaptılar.

Nevşehir'de yaşayan göçmenler, Borsa Kavşağında başlayıp Diriliş  meydanına tekbirler eşliğinde yürüdüler. Bulundukları ülkelerin şehirlerinin isimlerini pankartlara yazan göçmenler, "Konar Burada, Halep Burada, Türkmen Dağı Burada, Herat Burada, Musul Burada, Kerkük Burada, Türkiye'yi Seviyoruz', 'Misafirper olduğunuz kadar vatan sever olan Nevşehir halkının ve Türk milletinin yanındayız' yazılı pankartlarla yürüyüş yaptılar. Daha sonra platforma çıkan Suriyeli Hüseyin Abbas, "Biz Nevşehir'de yaşayan Suriyeliler olarak ikinci vatan gördüğümüz Türk Devletine teşekkür ediyoruz. Biz bu topraklarda doğmadık. Ancak kendimizi vatanımızda gibi hissediyoruz. Namazlarımızda Türkiye için dualar ediyoruz. Allah Türk Devletine güç ve kuvvet versin. Genç Suriyeliler olarak Türk Devleti'ni, Başkomutanı olan Recep Tayyip Erdoğan'ı seviyoruz. Türk Devletinin yanındayız. Bizlere sahip çıktığınız için teşekkürler ediyoruz." dedi.

Platforma çıkan Türkmen, Suriyeli ve Afgan konuşmacılar, Türkiye'yi sevdiklerini ve kendi ülkeleri gibi gördüklerini, her zaman Türk Devleti'nin yanında olduklarını belirttiler.

Mehteran takımından sonra platforma çıkan sanatçı Mustafa Yıldızdoğan,'Ölürüm Türkiyem' Şehitler ölmez kızıl elma gibi sevilen şarkılarını seslendirdi. Mustafa Yıldızdoğan, daha sonra protokoldakileri yanına çağırıp hep birlikte 'Ölürüm Türkiyem' şarkısını seslendirdi.

- Nevşehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nevşehirli Göçmenler Demokrasiye Destek Yürüyüşü'ne Katıldılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement