Nizami'nin İdam Edilmesine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Nizami'nin İdam Edilmesine Tepkiler

Bangladeş'te idam edilen Cemaat-i İslami Partisi'nin lideri Motiur Rahman Nizami için Afşin ilçesinde gıyabi cenaze namazı kılındı.

13.05.2016 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bangladeş'te idam edilen Cemaat-i İslami Partisi'nin lideri Motiur Rahman Nizami için Afşin ilçesinde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cuma namazından sonra Fatih Camisi'nde bir araya gelen Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, kılınan gıyabi cenaze namazının ardından dua etti.

AGD Tahir Özden, yaptığı basın açıklamasında, İslam ülkelerinde yaşanan sıkıntıların ardında ırkçı emperyalizmin olduğunu söyledi.

Bangladeş'te, Cemaati İslami Partisi Genel Başkanlarından Motiur Rahman Nizami'nin idam edilmesinin hukuk dışı bir karar olduğunu söyleyen Özden, "Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisindeki yönetici ve üyelerine yeniden idam cezaları verilmemesi, verilen idam cezalarının uygulanmaması, yeniden yargılanma sürecine gidilmesi gerekir. Halkın taleplerine ve iradesine karşı işletilen baskı sürecine son verilmesi bu ülkelerin normalleşmesine katkıda bulunacaktır." dedi.

Müslümanların güçlü olması gerektiğini vurgulayan Özden, D-8'in canlandırılarak, her şeye rağmen Mısır, İran, Suriye, Yemen, Suudi Arabistan, Irak ve Türkiye'nin aynı masa etrafında bir araya gelmesi gerektiğini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nizami'nin İdam Edilmesine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement