Nusaybin ve Kızıltepe'de Kck/tm Operasyonu: 14 Gözaltı(2) - Son Dakika
Güncel

Nusaybin ve Kızıltepe'de Kck/tm Operasyonu: 14 Gözaltı(2)

Nusaybin ve Kızıltepe\'de Kck/tm Operasyonu: 14 Gözaltı(2)

Nusaybin VE KIZILTEPE'DE KCK/TM OPERASYONU.

18.10.2011 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nusaybin VE KIZILTEPE'DE KCK/TM OPERASYONU: 14 GÖZALTI(2)

GÖZALTI SAYISI 23'E YÜKSELDİ

KCK/TM'ye yönelik Mardin ile Nusaybin, Mazıdağı, Derik ve Kızıltepe ilçelerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınanların sayısı 23'e yükseldi.

Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada, gözaltına alınan şüphelilerin, PKK üyesi oldukları, KCK sistemine bağlı çalıştıkları belirtildi. Şüphelilerin, yasa dışı eylemleri organize ettikleri, bu eylemlere katılarak örgüte bilerek ve isteyerek yardım ettikleri, örgütün faaliyetleri çerçevesinde suç işledikleri, Mardin kent meclisi adı altında illegal bir yapılanma oluşturdukları açıklandı.

Operasyonda Mardin merkezde 10, Kızıltepe'de 9, Nusaybin'de 2, Derik'te 1, Mazıdağı'nda da 1 olmak üzere toplam 23 kişinin gözaltına alındığı ve haklarındaki işlemlerin sürdüğü kaydedildi. Gözaltına alınanların adları şöyle:

BDP Mardin İl Başkanı Tarık Acay, eski il başkanları Cemal Veske, Ali Aslan, İl Genel Meclis Üyeleri Rıdvan Tarhan, Tahir Adal, Emine Damar, eski il yöneticileri Fazile Aksoy, Veysi Karılkız ve il saymanı Bedii İçen, belediye meclis üyeleri Orhan Doğan, Ali Özkan, Şükran Akkoyun, Osman Akkoyun, Adil Başaran, Hamit Turan, Abdullah Bulut, Hürriyet Damar, Nusaybin eski Belediye Başkanı Mehmet Tanhan, BDP üyeleri Orhan Adlak ve Gülten Yıldız ile Eğitim-Sen eski il başkanları Doğan Angay, Seyfettin Yavuz ve Hamdullah Yıldırım.

BDP'LİLER POLİS ARACINI ENGELLEMEK İSTEDİ

Nusaybin'deki operasyonda polis eski Belediye Başkanı Mehmet Tanhan'ın Devrim Mahallesi Bagok Sokak üzerindeki evinde arama yaparken, Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan ile bir grup partili evin önünde toplandı. Evin önünde önlem alan polis ile BDP'liler arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. Eski Belediye Başkanı Tanhan, polis aracına bindirilirken, toplananlar zılgıt çekip, polis aracının önünü kesmek istedi.

'BAŞBAKAN EŞKİYA POLİS DEVLETİ KURDU'

Gözaltına alınanların sağlık kontrolü için götürüldüğü Devlet Hastanesi önünde BDP'liler yine toplandı. Burada konuşan Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, tarihin bu durumu affetmeyeceğini söylerek, gözaltına alınan Tanhan'ın 10 yıl ilçede belediye başkanlığı yaptığını söyledi. Nusaybin'de geçen hafta izinsiz gösteri yapan çocukların Suriye sınırındaki mayınlı alana kaçmasını gündeme getiren Gökkan, şöyle dedi:

"Küçücük çocukları mayın tarlasına, resmen intihara zorlama davranışı bu kente insanlığı ayaklar altına almışlardır. Eğer çocuklar intihara zorlanıyorsa, eğer çocuklar mayın tarlasına sürükleniyorsa, eğer bu kentin 10 yıl belediye başkanlığını yapmış birinin ve bu kentin belediye başkan yerdımcısının evi basılıyorsa artık bu ülkede kanunun olmadığı, aynen o polisin dediği 'ben devletim' devletin tespiti bu ülkede yapılmıştır. Kenan Evren askeri devlet kurdu, şu anki Başbakan da eşkıya polis devleti kurmuştur. Anayasa askıya alınmıştır, kanunlar ayak altına alınmıştır, mevcut 12 Eylül'ün yasaları bile daha domokratik bir sürece girmiştr. Nusaybin belediyesi olarak arkadaşlarımıza yapılan bu baskıyı kınıyoruz, insanlık dışı buluyoruz, bu vahşeti yapanların biran önce yargılanması gerekiyor. Arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Tüm duyarlı kamuoyunu bunu kınamaya davet ediyoruz."

NA, MAB(GG/AAA) - Mardin/ Nusaybin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nusaybin ve Kızıltepe'de Kck/tm Operasyonu: 14 Gözaltı(2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement