Öğrenciler 23 Nisan'da Soma'yı Unutmadı - Son Dakika
Güncel

Öğrenciler 23 Nisan'da Soma'yı Unutmadı

Öğrenciler 23 Nisan\'da Soma\'yı Unutmadı

Öğrenci ve öğretmenler Soma'yla dayanışmaya devam ediyorlar.

26.04.2016 11:02

Öğrenci ve öğretmenler Soma'yla dayanışmaya devam ediyorlar. Sağlık ve Eğitim Vakfı'na (SEV) bağlı olarak İstanbul'un eğitim vadisi Çekmeköy'de bulunan SEV Amerikan Koleji (SAC), Soma'da 13 Mayıs 2014'te meydana gelen ve 301 canın yitirildiği maden faciasını unutmadı. SEV Amerikan Koleji (SAC), Soma'ya Destek Projesi kapsamında, ihtiyacı olan okullara destek olmak amacıyla Soma'ya gitti.

SEV Amerikan Koleji'nin 45 öğrencisi ve 9 öğretmeni, Türkiye'yi yasa boğan faciada hayatını kaybeden maden faciasında şehit olan madencilerin yakınlarıyla dayanışma içinde olmak amacıyla Soma'ya destek etkinlikleri düzenledi. SAC Ailesi, Soma'da hem 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı oradaki okullarla kutladı, hem de ölen madencilerin aileleri ve çocuklarının gittikleri okullara destek oldu.

BİLGİSAYAR LABORATUVARI KURDULAR

Sendikaları ve Sosyal Haklar Derneği'ni ziyaret eden SAC öğrencileri ve öğretmenleri, Naciye Evren İlköğretim Okulu'na, 35 bilgisayar hediye etti. Öğrenciler, okulda bilgisayar laboratuvarı kurup kodlama etkinliği de yaptı. Ayrıca Avdan Kasabası Ortaokulu'nun da tüm spor malzemelerini karşılayıp çeşitli spor dallarında dostluk karşılaşmaları yaptılar. SAC Ailesi, daha sonra akşam saatlerinde tüm öğrenci ve öğretmenlerle 301 çam fidanı dikip, gece de şehitliği ziyaret ederek hayatını kaybeden madencileri andılar.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Öğrenciler 23 Nisan'da Soma'yı Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement