Öğrencilere Eğitim Seti Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Öğrencilere Eğitim Seti Dağıtıldı

Orman Genel Müdürlüğü tarafından Gazipaşa ilçesinde eğitim gören öğrencilere eğitim desteği sağlandı.

22.10.2015 15:58

Orman Genel Müdürlüğü tarafından Gazipaşa ilçesinde eğitim gören öğrencilere eğitim desteği sağlandı.

Orman Genel Müdürlüğü ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğinde hazırlanan Türkiye'de Yüksek Koruma Değerine Sahip Akdeniz Ormanları Entegre Yönetim Projesi (GEF5) kapsamında Gazipaşa ilçesinde 4 ve 5. sınıf öğrencilerine eğitim seti dağıtıldı.

Gazi Mustafa Kemal İlkokulu'nda düzenlenen törene Gazipaşa Kaymakamı Kadir Ekinci, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Kürşat Çilek, Belediye Başkanı Adil Çelik, Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş, Gazipaşa Orman İşletme Müdürü Halil Kısacık, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Ekinci, çocuklara çevre bilincinin aileler ve öğretmenler tarafından kazandırılabileceğini vurguladı. Özellikle öğretmenlere proje içinde ciddi görevler düştüğünü belirten Ekinci, "Projenin birçok ayağı var ama en önemli ayağı çocuklarımızın bu konuda bilinçlendirilmesi. Bu süreç hepimizin gayretiyle umarım başarıya ulaşır" dedi.

Gazipaşa Orman İşletme Müdürü Halil Müdür Kısacık, proje ile karbon salımının durdurulmasının hedeflendiğini kaydetti. Projenin en önemli amaçlarından birisinin de eğitim olduğunu ifade eden Kısacık, şöyle konuştu:

"Gazipaşa İşletme Müdürlüğü Türkiye'deki 5 pilot orman işletme müdürlüğünden bir tanesidir. Orman Genel Müdürlüğü'nün öncülüğünde yürütülen bu proje kapsamında Gazipaşa dahilindeki ilköğretim okullarının 4 ve 5. sınıflarına, içerisinde okul çantası, tişört, satranç takımı, şapka, suluk, kalemlik, kalem, silgi, ajanda ve aktivasyon kartları bulunan toplam bin 730 eğitim seti dağıtılacaktır. Burada esas amaç, çocukların eğitimi olduğundan, çanta içerisinde bulunan aktivasyon kodlarının Orman Genel Müdürlüğü'nün web sitesinde bulunan link vasıtasıyla girilerek görsellerin çocuklar tarafından takibinin yapılmasıdır."

Ormanların ülkemizin vazgeçilmez doğal kaynakları olduğunu söyleyen Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk ise dağıtımı yapılan eğitim setinin amacına ulaşmasını diledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Öğrencilere Eğitim Seti Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement