Okul Müdüründen Örnek Davranış - Son Dakika
Yerel

Okul Müdüründen Örnek Davranış

Sason Yatılı Bölge Ortaokulu (YBO) Müdürü Uğur Erol, boş zamanlarında köy ve mezraları dolaşarak okula devam etmeyen öğrencilerle ailelerini, çocukların yeniden eğitime kazandırılması için ikna ediyor.

17.03.2015 11:23

METİN ÖZMEN - Sason Yatılı Bölge Ortaokulu (YBO) Müdürü Uğur Erol, boş zamanlarında köy ve mezraları dolaşarak okula devam etmeyen öğrencilerle ailelerini, çocukların yeniden eğitime kazandırılması için ikna ediyor.

Yaklaşık 3 ay önce Sason YBO Müdürlüğü görevine atanan Erol, bazı öğrencilerin okula gelmediğini fark etmesi üzerine öğrenci velilerine mektup yazarak, durumu bildirdi.

Buna rağmen öğrencilerin okula gelmemesi üzerine Erol, aile ve öğrencilerle görüşmek için yollara düştü. Köyleri ve mezraları dolaşmaya başlayan okul müdürü, ailelerle görüşme yaptı.

Müdür Erol, bu çabası sonucunda okula devam etmeyen 13 öğrenciyi yeniden eğitime kazandırdı.

Erol, AA muhabirine, YBO'ların amacının olanakları sınırlı ailelerin çocuklarına eğitimde fırsat eşitliği sağlamak olduğunu belirterek, köydeki ailelerin bunu değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Ziyaretleri sayesinde 13 öğrencinin okula devamının sağlandığını dile getiren Erol, "Amacım çeşitli nedenlerle okula devam etmeyen öğrencilerimizi okula kazandırmaktır" dedi.

"Birlikte oğlumu ikna ettik"

Öğrenci velisi ve Örenağıl Köyü Muhtarı İlhami Baran, oğlu Cebrail'in de okula devam etmeyen öğrenciler arasında yer aldığını ifade ederek, "Okul müdürü köyümüzdeki öğrencilerle ailelerini ziyaret etti. Benim de evime geldi. Bizimle yaptığı görüşmenin ardından birlikte oğlumu ikna ettik. Şimdi eğitimine devam ediyor. Bu gayretinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

Mehmet Emin Aydın ise okul müdürünün köy ve mezraları dolaştığını vurgulayarak, bu davranışının kendilerini duygulandırdığını kaydetti.

Müdür Erol'un kendisi ve ailesiyle yaptığı görüşmenin ardından okuluna devam ettiğini ifade eden 5. sınıf öğrencisi Yusuf Çetinbaş da "Artık her gün okula geleceğim" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Okul Müdüründen Örnek Davranış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • AHmet ARSLAN: Bravo hocam allah gayretinizi artırsın 0 0 Yanıtla

Advertisement