Pekşen, Seçim Gezilerini Sürmene İlçesinde Sürdürdü - Son Dakika
Yerel

Pekşen, Seçim Gezilerini Sürmene İlçesinde Sürdürdü

Pekşen, Seçim Gezilerini Sürmene İlçesinde Sürdürdü

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, seçim gezilerini Trabzon’un Sürmene ilçesinde sürdürdü.

21.10.2015 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, seçim gezilerini Trabzon'un Sürmene ilçesinde sürdürdü.

Esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek sorunları dinleyen Pekşen, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Trabzon'un geçmişte hep kötü olaylarla isminin anıldığını hatırlatan Pekşen "Trabzon'da geçmişte Rahip Santoro öldürüldü. Sonra Hrant Dink öldürüldü ve bunların faturasını Trabzon çok ağır ödedi. Yine Fenerbahçe otobüsüne haince, alçakça pusu kuruldu. Trabzonlular ve Sürmeneliler isyan ettiler. Bunun Sürmene'de olamayacağını Türkiye'de bugün herkes biliyor. Bu olayın içinde geçmişte olduğu gibi devletin içine yuvalanmış karanlık eller var. 1 Mayıs'ta kimin elleri var ise Trabzon'a fatura edilen olaylarda da aynı karanlık ellerin izi vardır" dedi.

Pekşen Trabzon'a fatura edilen olayların bunlarla kalmadığını belirterek, " Ekonomik olarak da Trabzon'a büyük zararlar verdiler. Trabzon tam 350 bin nüfusunu göç verdi. Gençlerini kaybetti, insanlar bu şehirde yoksulluğa mahkum edildi ve çektiler gittiler. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin araştırmasına göre bu kentte 443 bin yoksul insan var. Bu kadar yoksul insanın olduğu bir kenttin bundan sonra Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy vermesi çok da beklenecek bir durum değildir. Trabzon'da 134 bin emekli var, 76 bini açlık sınırında yaşıyor. İran transit taşımacılığı sayesinde bu kenttin sanayicisi, taşımacısı liman sayesinde ayaktaydı. Ne yazık ki o limandaki bütün taşımacılık sektörü bitti. İran ile niye kavga ettiklerini bilmiyoruz ama yine faturayı Trabzonlu ödedi. Van'dan ve diğer Doğu ve Güneydoğu illerimizden giren 60 bin ton gümrük kaçağı çay bu bölge insanını etkiliyor. En çok etkilenen şehirler arasında Trabzon yer alıyor. Rize, Trabzon, Giresun ve Artvin illerindeki çay üreticileri kotaya mahkum edildi. Karadenizli her şeyin farkında ve ciddi anlamda tepki gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Pekşen, Sürmene'de Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırının fail ya da faillerinin kısa süre içinde yakalanıp kamuoyuna açıklanacağı sözü verildiğini ancak aradan geçen 7 ay içinde bu yönde bir açıklama gelmediğini sözlerine ekledi. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pekşen, Seçim Gezilerini Sürmene İlçesinde Sürdürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement