Peygamber Sevdası Bile Birleştiremedi - Son Dakika
Yerel

Peygamber Sevdası Bile Birleştiremedi

Diyarbakır'da Kutlu Doğum Haftası için Peygamber Sevdalıları, Demokratik İslam Kongresi ve Diyarbakır Müftülüğü farklı günlerde ayrı program düzenleyecek.

16.04.2016 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da son yıllarda hiç rastlanılmayan bir gelişme yaşanıyor. Kutlu Doğum haftası nedeniyle Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) için üç ayrı etkinlik düzenlenecek. Peygamber Sevdalıları Platformu yarın kentte Kutlu Doğum etkinliği düzenlerken, Demokratik İslam Kongresi (DİK), de etkinliğini 20 Nisan'a aldı. Bu iki etkinliğe birde 22 Nisan'da Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in de katılacağı Diyarbakır Müftülüğü programı dahil olacak.

"Din bir, Peygamber bir program neden üç?"

Diyarbakırlı vatandaşlar tek amaç için üç farklı kurumun üç farklı program düzenlemesini eleştirdi. "Hedef, amaç bir ancak neden herkes Peygamberi ayrı bir sahiplenme duygusu içerisinde bizde anlamadık. Din bir, Peygamber bir program neden üç?" diyerek eleştirdi.

Peygamber sevdalıları: 17 Nisan'da Nevroz alanında

Yıllardan bu yana bölgede Kutlu Doğum haftasında etkinlik düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır Koordinatörlüğü, kentte 17 Nisan'da "Vahdet ve Kardeşlik Peygamberi Hz. Muhammed (S.A.V)" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenleneceğini bildirdi.

20 STK İle Bir Araya Gelindi

Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesinde gerçekleşen toplantıya platforma üye derneklerin üyeleri katıldı. Toplantı sonrası açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır Koordinatörü ve Düzenleme Kurul Başkanı Cemil Cahit Ünsal, yapılacak Kutlu Doğum etkinliği için 20 STK ile bir araya geldiklerini söyledi. Sivil toplum kuruluşlarıyla yaptıkları toplantının verimli geçtiğini ifade eden Ünsal, "Bu yılki Kutlu Doğum etkinliğimiz 17 Nisan 2016 Pazar günü Newroz miting alanında yapılacaktır. Bu vesileyle bir araya geldik. Yaklaşık 20 sivil toplum kuruluşu ile birlikte yaptığımız ve yapacağımız hazırlıklar konuşuldu." dedi.

'Vahdet ve Kardeşlik'

Koordinatörlük olarak hazırlıklarının iki aydır devam etiğini ve etkinliğe kısa bir süre kalmasından dolayı çalışmalarına hız verdiklerini ifade eden Ünsal daha sonra, "Bu yılki Kutlu Doğum etkinlik temamız 'Vahdet ve Kardeşlik Peygamberi Hz. Muhammed (SAV)' konusu işlenecek. Ümmetin içerisinde bulunduğu durumdan dolayı, 'Vahdet ve kardeşlik' temasına vurgu yapılacak. Bütün etkinliklerimizde bu mesajı vereceğiz." ifadelerine kullandı.
Ünsal son olarak yapacakları Kutlu Doğum etkinliğine Peygamber sevdalısı tüm halkı davet etti. Peygamber sevdalıları bu etkinlik için 50 bine yakın bildiri de dağıttı.

DİK: 20 Nisan'daki etkinliğe çağrı yaptı

Demokratik İslam Kongresi (DİK), Kutlu Doğum Haftası kapsamında birçok kentte anma etkinliği düzenleyecek. 20 Nisan'da Diyarbakır'da etkinlik yapacak olan kongre, etkinliklere katılım çağrısı yaptı. Diyarbakır'da bulunan Demokratik İslam Kongresi (DİK), Kutlu Doğum Haftası'nın hazırlıklarını tamamladı. Diyarbakır'daki etkinlik, 20 Nisan'da Kayapınar Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek. DİK Koordinasyonu Üyesi Sebahattin Dinç, İslam dininin özünde kutlama tarzı günlerin olmadığını ve yapacakları programı, şov amaçlı değil, İslam Peygamberi'nin doğum gününü anma niteliğinde yapacaklarının altını çizdi. 50 bin bildiri dağıtacaklarını söyleyen Dinç, 30'a yakın pankartın da hazır olduğunu ifade etti. Programın içeriğine ilişkin bilgi veren Dinç, "Alimlerimiz güne dahil konuşmalar yapacak. Daha sonra sanatçılarımız erbane eşliğinde kasidelerini okuyacaklar. Zor bir süreçten geçiyoruz, insanlarımız katlediliyor. Bunları oturup konuşma fırsatını bulacağız orada. Son olarak Mevlit okuyup programımızı sona erdireceğiz" dedi.

Program Diyarbakır ile sınırlı değil

Dinç, anma programına, HDP milletvekilleri Kadri Yıldırım, Hüda Kaya, Ayhan Bilgen ve Nimetullah Erdoğmuş'un katılacağını söyledi. Programın sadece Diyarbakır ile sınırlı kalmayacağına işaret eden Dinç, " Bismil'de derneğimizin etkinliği 17 Nisan'da olacaktır. Diyarbakır'ın farklı mahallelerinde DİK bileşenleriyle birlikte özel programlar da olacaktır. Merkez Diyarbakır olmak üzere Bismil, Batman, Van, Bingöl, Mardin, İstanbul ve İzmir'de kutlamalarımız olacak" diye konuştu. Dinç, herkesi düzenleyecekleri programa katılmaya çağırdı.

"Provokasyonlara karşı önlemimizi aldık"

Kutlu Doğum Haftası'nın halk arasında gelenekselleştiğini ve aslında Kuran'da yer almadığını söyleyen Din Âlimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAY-DER) Diyarbakır Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Andan da, bu etkinliğin herkesi bir araya getirme amaçlı olduğunu aktardı. Amaçlarının reklam olmadığını belirten Andan, "Kutlu Doğum Haftası'nın gerekli olduğuna gönülden inanan insanlarımız için yapıyoruz programımızı. Birbirimizi ancak anlamaya çalışarak ilerleyebiliriz. Provokasyonlara karşı önlemlerimizi de aldık" şeklinde konuştu.

Müftülük etkinliği 22 Nisan'da

Diyarbakır Müftülüğü de her yıl Kutlu Doğum Haftasında çeşitli etkinlikler düzenliyor. Konferans ve eğitici çalışmaların yanı sıra siyer sınavları da yapan Müftülük, bu sınavlarda başarılı olanları Umre'ye gönderecek. Müftülük, il merkezi ve ilçelerde çeşitli etkinliklerini sürdürürken, büyük buluşmayı da 22 Nisan'da Seyrantepe Spor Salonunda yapacak.

Düzenlenecek olan etkinlik için hazırlıklarını sürdüren Müftülük, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in de katılacağı etkinlik için binlerce davetiye bastırıp dağıttı.

Vatandaşlar Eleştiriyor

Kutlu Doğum haftası nedeniyle Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) için üç ayrı etkinlik düzenlenecek olması Diyarbakırlıları mutlu etmiyor. Diyarbakırlı vatandaşlar tek amaç için üç farklı kurumun üç farklı program düzenlemesini şu sözlerle eleştiriyor:

"Hedef, amaç bir ancak neden herkes Peygamberi ayrı bir sahiplenme duygusu içerisinde bizde anlamadık. Din bir, Peygamber bir program neden üç?"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Peygamber Sevdası Bile Birleştiremedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement