Piyasadaki En Hızlı Akıllı Telefonlar Hangileri? - Son Dakika
Teknoloji

Piyasadaki En Hızlı Akıllı Telefonlar Hangileri?

Piyasadaki En Hızlı Akıllı Telefonlar Hangileri?

Piyasada birçok akıllı telefon ve işlemci tipi mevcut peki bu akıllı telefonlardan en hızlıları hangisi?Akıllı telefon furyası duraksamadan aksine hızlanarak büyümeye devam ediyor.

22.11.2014 14:58

Piyasada birçok akıllı telefon ve işlemci tipi mevcut peki bu akıllı telefonlardan en hızlıları hangisi?

Akıllı telefon furyası duraksamadan aksine hızlanarak büyümeye devam ediyor. Her yeni modelin piyasaya sürülmesiyle kullanıcılar akıllı telefonlarını değiştirmeli mi değiştirmemeli mi diye kara kara düşünüyor. Bu haberimiz de yeni bir akıllı telefon almayı ya da akıllı telefonunu değiştirmeyi düşünenleri yakından ilgilendiriyor diyebiliriz. Piyasadaki en hızlı akıllı telefonları listelediğimiz bu haberimiz umarız sizin için faydalı olacaktır.

Bir telefonu hızlı yapan şey aslında veri transfer hızı ve işlemcinin saf performans gücüdür. Biz de bu listedeki değerlendirmemizi bu iki kritere ve yazılım faktörüne göre değerlendirdik.. Bu yüzden haberimize bir hız sıralaması değil sadece piyasadaki en hızlı 5 telefonu görebileceğiniz bir liste olarak bakmanız sizin için daha anlamlı olacaktır.

İşte piyasadaki en hızlı 5 akıllı telefon:

Samsung Galaxy Note 4 and Note Edge

Qualcomm'un Snapdragon 805 işlemcisini kullanan Galaxy Note 4 ve Note Edge 2.7 ghzlık işlemci hızına ve dört çekirdekli işlemcisinin sunduğu eşsiz multitasking (çoklu işlem) özelliği ile büyük dikkat çekiyor. 3GB Ram 'e de sahip olan bu iki model kullanıcıya sunduğu hız ile dikkat çekiyor diyebiliriz.

Google Nexus 6

Google ve Motorolo işbirliği ile üretilen, oldukça beklenmiş olan ve satışa sunulduğu ülkelerde çok iyi satış rakamları yakalayan Nexus 6 'da listemizin en önemli modellerinden biri. Note 4 ve Note Edge 'de olduğu gibi Snapdragon 805 işlemci ve 2.7 ghz hıza sahip olan Nexus 6, Android Lollipop ile sunduğu özel karakteri ile en hızlı telefonlar listesinin en üst sıralarında kendine yer buluyor.

Motorola Droid Turbo

Yine Snapdragon 805 işlemciye sahip bir akıllı telefon var listemizde. Nexus 6 'nın üretimini de üstlenmiş olan Motorola'nın bu sefer öz evladından bahsedeceğiz. Motorola Droid Turbo'da işlemci hızının yanında hızlı şarj seçeneğinden de bahsetmemiz gerekiyor. Droid Turbo, 3900 mAh kapasiteye sahip dev bataryası ve turbo şarj imkanı ile sadece performans olarak değil zaman konusunda da kullanıya yeterli hızı sağlıyor.

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus

Tabii ki listenin olmazsa olmazı Apple 'ın son iPhone modelleri. A8 işlemcisiyle eski nesillere nazaran en büyük farkının işlemci ve kullanıcıya sunduğu hız olduğunu bildiğimiz iPhone 6 ve iPhone 6 Plus listemizin en önemli modellerinden. iPhone 6 ve iPhone 6 Plus 'un işlemci hızı her ne kadar diğer modellere nazaran az gözükse de ( 1.35 ghz – 1.39 ghz benchmark skorlarında) İOS faktörü telefonların oldukça hızlı olmasını sağlıyor.

Samsung Galaxy S5

Bünyesinde Snapdragon 801 işlemci bulunduran Galaxy S5, 2.5ghz işlemci hızıyla birçok akıllı telefon modelini geride bırakıp listemizde kendine yer buldu. Ancak hız bakımından kendisinden boyut olarak büyük olan Galaxy Note 4 ve Edge 'ye göre geride kaldığını söylemeliyiz.

The post Piyasadaki En Hızlı Akıllı Telefonlar Hangileri? appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Piyasadaki En Hızlı Akıllı Telefonlar Hangileri? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Melis: Frekans ile hiz iliskisi lineer degil. Cok MHz = cok hiz diye bir sey yok. 0 0 Yanıtla

Advertisement