Polateli-Şahinbey Osb" Projesi - Son Dakika
Ekonomi

Polateli-Şahinbey Osb" Projesi

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu: "Polateli Şahinbey OSB'ye 3 yıl önce başladık, amacımız kısa sürede bitirmek"

16.09.2014 16:41

Kilis ile Gaziantep sınırları içerisine kurulacak "Polateli- Şahinbey Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Projesi" kapsamında bölge halkı bilgilendirildi.

Kilis'in Polateli ilçesinde düzenlenen toplantıda, projenin ÇED raporunu hazırlayan firma temsilcisi tarafından katılımcılara süreçle ilgili bilgi verildi.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, projenin gerçekleşmesiyle bölgenin avantajlı konuma geleceğini söyledi.

OSB'nin uzun ve meşakkatli iş olduğunu vurgulayan Konukoğlu, şöyle devam etti:

"İlk fabrikanın ve OSB'nin temelini sizlerle atma arzusundayım. İleride burada çalışanlardan birisi 'burayı yaptıranlardan Allah razı olsun' derse, işte bizim götüreceğimiz rahmet bu. Siz ne kadar heyecan duyuyorsanız, Gaziantep'teki sanayicilerimiz de o kadar heyecan duyuyor. Sizden sabır istiyorum. Sıkışıp da hatalı işler yapmaktansa, bütün işlemleri bitirerek devam etmek istiyoruz. Polateli-Şahinbey OSB'ye 3 yıl önce başladık, amacımız kısa sürede bitirmek."

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Halil Mazıcıoğlu da projenin, her iki kentin kalkınmasına katkı sunacağını belirtti.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ise Türkiye'de ilk defa iki ilin bir araya gelerek örnek OSB kuracağına vurguladı.

Ortak OSB'nin, Polateli ilçesi ve köylerine istihdam desteği vereceğini ifade eden Koçer, "Burada büyük kalkınma olacak. 10-15 yıl sonra burada üretim yapan, istihdam sağlayan ve ihracat yapan fabrikaları düşündüğümde, gerçekten heyecan verici" dedi.

Programda, AK Parti milletvekilleri Derya Bakbak, Mehmet Erdoğan, Fuat Karakuş ve Ahmet Salih Dal da birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından, OSB'nin kurulması planlanan Polateli ilçesi ile Ürünlü, Ömeroğlu, Karakıl köyleri ve Sarıgöldağı mevkisinde yaşayan vatandaşların katılımıyla soru-cevap bölümü gerçekleştirildi. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Polateli-Şahinbey Osb' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement