Sadettin Saran'dan Ali Koç'a Destek - Son Dakika
Güncel

Sadettin Saran'dan Ali Koç'a Destek

Sadettin Saran\'dan Ali Koç\'a Destek

Fenerbahçe Kulübü'nün eski yöneticisi Saddettin Saran, Aziz Yıldırım'ın görevi bırakacağını ve kongrede Ali Koç'u destekleyeceğini açıkladığını belirterek, "Ali Koç, 'Ben de bu işte varım' dedi.

07.01.2016 19:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe Kulübü'nün eski yöneticisi Saddettin Saran, Aziz Yıldırım'ın görevi bırakacağını ve kongrede Ali Koç'u destekleyeceğini açıkladığını belirterek, "Ali Koç, 'Ben de bu işte varım' dedi. Kongre üyelerinin de teveccühü var. Biz de ona destek veririz" dedi.

Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Akdeniz Üniversitesi Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu (AÜGKT), AÜ Girişimcilik ve İş Geliştirme Merkezi'nin (AKGİM), işbirliğiyle Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katıldı. Moderatörlüğünü Doç. Dr. Burcu Demirel Utku'nun yaptığı söyleşide Sadettin Saran, eğitim hayatından iş hayatına birçok noktada kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

ABD'de zor bir üniversite dönemi geçirdiği ve 16-17 yaşlarında başladığı yüzmede milli takıma yükselişini anlatan Sadettin Saran, yüzmeye devam ettiğini ve 4 bine yakın çalışanına da 'Ben zaman ayırabiliyorsam sen de yapabilirsin' diyerek bu konuda çalışanlarına örnek olduğunu söyledi. ABD'de üniversiteyi bitirdikten sonra iyi bir işi olmasına rağmen Türkiye'ye döndüğü ve 6 ay işsiz kaldığını aktaran Saran, "80'li yıllar Türkiye'nin ekonomik olarak zor seneleriydi. 2 sene gittim dönemedim. Aile, vatan hasreti çoktu, odamda kocaman bir Türk bayrağı vardı. 'Küçük bir gölde büyük bir balık olabilirim' diye geldim, ama 6 ay sonra 'eyvah' dedim. Oradaki işi de bırakmıştım ve iş bulamamıştım" dedi.

ORADA YAŞIYOR OLSAM BEN DE TAŞ ATARDIM

Sosyal sorumluluk projeleri ve bu çerçevede Güneydoğu'daki çalışmalarından da bahseden Saran, genelde baba ocağı Kırıkkale'ye bu tür yatırımlar yaptığını anlattı. Boğazda oturarak Türkiye'nin sorunlarına ahkam kesmektense bizzat Anadolu'da olmaya çalıştığını da kaydeden Saran, Hakkari Yüksekova'da yaptığı spor salonu ve diğer yatırımlardan ve ziyaretleri sırasındaki yaşananlardan bahsetti. O zaman da yine terörün yoğun olduğu bir dönem olduğunu, vali ve polis tarafından gitmemesi konusunda uyarılar aldığını aktaran Saran, "Bu çocukların yapacağı bir şey lazım. O zaman da söyledim, 'ben de orada yaşıyor olsam ben de taş atardım' dedim. Çünkü şartlar ortada. 'Ne yapabiliriz' dedim, ahkam kesmektense büyük bir proje başlattık" ifadelerini kullandı.

Kırıkkale dışındaki ilk spor salonunu Hakkari'de yaptığını belirten Saran, açılış sonrası ayrılırken aracının taşlandığını, yanındaki bir kişinin de yaralandığını aktarırken, o an, "Ne yapsın atsa bir dert atmasa bir dert" dediğini söyledi.

BAŞKANLIK SEVDAM VAR

Fenerbahçe başkanlığına ilişkin soruları da yanıtlayan Sadettin Saran, "Başkanlık sevdam var ve hepsinden de iyi yönetebileceğimi düşünüyorum" dedi.

Bu konuda bir çekincesinin de bulunmadığını vurgulayan Saran, şöyle devam etti: "Zaten yapılacak her türlü karalama kampanyasını da yaptılar. Aziz bey (Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım) beni iki defa ihraç etti. Böyle bir rekor da benim. Dünyada iki defa ihraç edilen başka bir başkan adayı yok. Bir mahkeme, hukuki sürecimiz vardı. Davamızı kazandık. Sonra Aziz bey itiraz etti, Yargıtay'dan kazandık. Şimdi karar düzeltmesine gitti. Eninde sonunda kulübe döneceğim. Kısmet, istiyorum. Başkan olmak için her şeyi yapacak, karakterden prensipten taviz verecek bir yapım yok. Bugün Türkiye'de 10 kişiden 6- 7'sine 'başkan' deniyor zaten. Dolayısıyla başkan olmak değil, iyi başkan olmak lazım. Bundan da önemlisi Fenerbahçe'nin iyi olmasıdır. Fenerbahçe Türkiye'nin en büyük kulübüdür."

ALİ KOÇ'A DESTEK

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım'ın başkanlığı bırakacağını ve Ali Koç'u destekleyeceği yönündeki açıklamalarının da sorulduğu Sadettin Saran, bir Galatasaray taraftarının 'Ali Koç'u destekler misiniz' sorusunu şöyle cevapladı: "Başkan olmak istiyorum, ama illa olayım diye bir şey yok. Yani bana karşı yürütülen Fenerbahçe'nin resmi sitelerindeki karalama kampanyası kongre üzerinde biraz etkili oldu. Çünkü bana karşı bir teveccüh var, nereye gitsem Galatasaraylısı fotoğraf çektiriyor, Fenerbahçelisi de çok büyük ilgi gösteriyor, sağ olsun. Güçlü adaylardan biriyim. Aziz bey çıktı, 'Ben bırakacağım, Ali Koç'u destekleyeceğim' dedi. Ali Koç, 'Ben de bu işte varım' dedi. Kongre üyelerinin de teveccühü var. Dolayısıyla hani öyle bir şey varsa biz de ona destek veririz, elimizden gelen neyse Fenerbahçe için onu yaparız. Bunu daha önce de söyledim, şimdi de söylüyorum, bana bir görev düşerse, kimse aday olmayacaksa veya Aziz bey, Ali Koç'u desteklemeyip fikrini değiştirirse o zaman durumu bir daha değerlendiririz. Ama öyle bir hava yaratıldı, 'Kongrede ben bırakıyorum, Ali Koç'u destekleyeceğim' diye. Madem öyle bir hava var, o zaman biz de önünde durmayız." - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sadettin Saran'dan Ali Koç'a Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement