Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bu millete, muasır medeniyet seviyesinin üzerinde yer yakışır. Muasır medeniyetler üzerindeki yere, beraber yürüyeceğiz.

19.05.2015 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bu millete, muasır medeniyet seviyesinin üzerinde yer yakışır. Muasır medeniyetler üzerindeki yere, beraber yürüyeceğiz. Millete inanarak, güvenerek yürüyeceğiz ve milletin o hayallerinin hedeflerinin önünde, milletin idealleriyle beraber yürüyeceğiz" dedi.

Müezzinoğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Eskişehir Hanı'nın yeniden açılması dolayısıyla düzenlenen törene katıldı. Bakan Müezzinoğlu, işgal altındaki İstanbul'da 14 Mart 1919'da Tıp Bayramı'nı kutlamak için işgal kuvvetlerinden izin alan hekimlerin, direnişin organizasyonunu gerçekleştirdiklerini anlattı.

Vatanın işgalini vicdanına sığdıramayan Türk hekimlerinin, o günkü organizasyonla bir direniş başlattığını belirten Müezzinoğlu, "Bu direniş, yalnız hekimlerde değil, Türkiye'nin birçok köşesinde mesleklerin birçok alanında bir direniş ruhudur. Bu millet, istiklaline aşık. Bu millet, bayrağına, özgürlüğüne aşık. Bunu iyi gören, okuyan ve bu milletin fıtratıyla aynı fıtratta yaratıldığı için, bu fıtratın sahibi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkıyor. Burada esas işin ruhu bağımsızlık ruhudur, egemenlik ruhudur, bu milleti tarihten silme niyeti olanlara bir isyan itiraz ruhudur. 'Ya istiklal ya ölüm' denilerek çıkılan bu mücadele, milletin bütün kesimlerinde, bütün gruplarında bir heyecanın, umudun fışkırdığı bir 19 Mayıs 1919'du. Erzurum, Sivas, Amasya kongreleri ve hemen bir yıl sonra, bir yıl da geçmeden 23 Nisan 1920'de TBMM'nin Ankara'da toplandığı ve orada millet adına en tarihi cümlenin söylendiği gün, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' denildiği gün. Dolayısıyla Atatürk'ü anmak, yanında bir kelimeye daha ihtiyacı var; Atatürk'ü anlamak. Yalnız anarak geçiştirirsek, anlamazsak, onu tarihe ve geleceğe taşıyamayız" diye konuştu.

"78 milyon ülke insanımızın kardeşliği"

Bakan Müezzinoğlu, o milli mücadele ruhunun oluşmasında, Atatürk'ün millete güvenmesi ile öz güveninin, "Ne pahasına olursa olsun, bu mücadeleye liderlik yaparım" anlayışının, milletle yürüyüşünün büyük önemi bulunduğunu vurguladı.

Bu ruhun iyi anlaşılması ve sımsıkı sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak, Atatürk'ün gösterdiği "muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefi"ne de değinen Müezzinoğlu, bu sözün bir vasiyet anlamına geldiğini kaydetti.

Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"Bu millete, muasır medeniyet seviyesinin üzerinde yer yakışır. Muasır medeniyetler üzerindeki yere beraber yürüyeceğiz. Millete inanarak, güvenerek yürüyeceğiz ve milletin o hayallerinin hedeflerinin önünde, milletin idealleriyle beraber yürüyeceğiz. O istikbale verdiği önem, bağımsızlığa, vatana, bayrağa verdiği önemle beraber yürüyebilirsek, muasır medeniyet üzerindeki hedefe ancak ulaşabiliriz. O nedenle devamlı 'milli birlik ve beraberlik' diyoruz, '78 milyon ülke insanımızın kardeşliği' diyoruz, 'Çanakkale ruhu' diyoruz, 'Milli Mücadele ruhu' diyoruz ve bu ruhla '2023, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'üncü yıl dönümü, muasır medeniyet üzerindeki o hedef' diyoruz."

Eskişehir Hanı'nın restorasyonu dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür eden Müezzinoğlu, açılış kurdelesini keserek, beraberindekilerle hanı gezdi.

Törenin ardından, Kestel ilçesine geçen Müezzinoğlu, esnaf ziyaretinde bulundu.

Bakan Müezzinoğlu, Kestel Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlarla basına kapalı toplantı yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement