Sağlık Çalışanı Kadınlara Yönelik Şiddetin Önlenmesi İçin Yürüyecekler - Son Dakika
Yerel

Sağlık Çalışanı Kadınlara Yönelik Şiddetin Önlenmesi İçin Yürüyecekler

Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü organizasyonunda, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, ’Sağlık Çalışanı Kadınlara Yönelik Şiddetin Önlenmesi İçin Yürüyoruz’ temasıyla yürüyüş düzenlenecek.

05.03.2015 15:41

Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü organizasyonunda, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, 'Sağlık Çalışanı Kadınlara Yönelik Şiddetin Önlenmesi İçin Yürüyoruz' temasıyla yürüyüş düzenlenecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik, vücudun büyümesi, yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan enerji ve besin ögelerinin her birinin yeterli miktarda alınması ve vücutta uygun şekilde kullanılması durumuna yeterli ve dengeli beslenme dendiğini ifade ederek, "Teknolojinin hızla gelişiyor olması, fast food tarzı yiyeceklerin tercih edilmesi, porsiyonların giderek artması, tek taraflı beslenmeye yönelme eğiliminin fazla olması gibi nedenlerden dolayı bireylerin yetersiz ve dengesiz beslenmesine neden olmaktadır. Bu tarz beslenme şekli başta obezite olmak üzere pek çok bulaşıcı olmayan kronik hastalıkların oluşum riskini artırmaktadır. Yeterli ve dengeli beslenme; beslenmeye bağlı oluşan kronik hastalıkların tedavisinde ve her yaş grubunda altın kural yerine geçmektedir. Herkes için önemli olduğu kadar kadınlar için de oldukça önemlidir. Çünkü kadınlar hayatları boyunca ergenlik, mensturasyon, hamilelik, emziklilik ve menopoz gibi birçok farklı fizyolojik durum yaşarlar. Bu durumlar kadınların vücut ağırlığının, yaşam koşullarını ve iştahlarını oldukça etkileyen durumlardır. Bu yüzden kadınlarda her yaşta vücut ağırlığını dengede tutmalı, fiziksel aktiviteyi arttırılmalıdır" dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın 'Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı' kapsamında fiziksel aktivite farkındalığını artırmak amacıyla 2014 yılı boyunca her hafta 81 ilde yürüyüşler düzenlendiğini vurgulayan Kemik, "Sağlık Bakanlığımızın organizasyonu ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle 'Sağlık Çalışanı Kadınlara Yönelik Şiddetin Önlenmesi İçin Yürüyoruz' temasıyla 81 ilde farkındalık yürüyüşü yapılacaktır. Bu doğrultuda Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğümüz koordinasyonunda 8 Mart 2015 Pazar günü saat 09: 30'da Mersin İdman Yurdu Meydanından başlayarak Suphi Öner Öğretmen evi karşısına kadar sahil boyunca gidiş-dönüş olacak şekilde yürüyüş düzenlenecek. Ayrıca 6-7 Mart tarihlerinde Akdeniz, Mezitli, Toroslar, Yenişehir, Tarsus, Erdemli ve Silifke ilçelerinde halkın yoğun olduğu yerlerde Toplum Sağlığı Merkezlerimiz tarafından stant açılarak broşür ve el bildirisi dağıtılacaktır" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sağlık Çalışanı Kadınlara Yönelik Şiddetin Önlenmesi İçin Yürüyecekler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement