Samsung Galaxy S7 Edge İnceleme - Son Dakika
Teknoloji

Samsung Galaxy S7 Edge İnceleme

Samsung Galaxy S7 Edge İnceleme

Merhaba sevgili Technosfer.com okurları bugün sizlerle birlikte Samsung'un yeni tanıtmış olduğu Samsung Galaxy S7 Edge modelli akıllı telefonun incelemesini gerçekleştireceğiz.

20.05.2016 14:06

Merhaba sevgili okurları bugün sizlerle birlikte Samsung'un yeni tanıtmış olduğu Samsung Galaxy S7 Edge modelli akıllı telefonun incelemesini gerçekleştireceğiz. Samsung'un geçtiğimiz seneler içerisinde ilk olarak Note Edge modeli ile tek kenarında uygulamış olduğu kavisli ekran teknolojisini akabinde Galaxy S6 Edge ve S6 Edge+ takip etmişti. Samsung'un bu ürünlere olan yoğun ilgiyi çok iyi kullanması ve gelişen teknolojiler sonucunda bugün inceleme masamızda yeni S7 Edge bulunuyor.

Mimar Sinan'ın çıraklık,kalfalık ve ustalık eserine benzetmiş olduğu camiileri gibi Samsung'da kavisli ekran teknolojisinde S7 Edge ile ustalık eserini sergilemiş diyebiliriz. Teknik özellikleri olarak bir çok akıllı telefon ile aynı olan ancak kendi içerisinde kullanılan Samsung arayüzü ile çok uyumlu çalışan donanımlar sayesinde S7 Edge rakiplerinden çok hızlı sıyrılıyor.

Kaynak: Technosfer.com –

İnceleme yazımızı yazarken ürün hakkında merak ettiklerinizi bulabilmeniz için elimizden geldiğince bol görsel kullanmaya çalışacağız.

Samsung Galaxy S7 Edge karşımıza çok şık bir kutu ile çıkıyor. Kutu tasarımında siyah, gri, gece mavisi ve altın sarısı renkleri hakim durumda. Kutunun üst yüzeyine ürünün marka ve modeli konumlandırılmış durumda. Samsung'un geçtiğimiz sene içerisinde çıkarmış olduğu S6 serisinde kutu rengi olarak beyaz tercih edilmişti ancak S7 serisinde bu sene koyu renkler hakim durumda.

Samsung, Galaxy serisindeki kutu tasarımını diğer firmalarda olduğu gibi olabildiğince minimize etmeye çalışmış. S7 Edge'in kutu tasarımın keskin kenarları ile ürün rakiplerinden ciddi anlamda ayrılıyor.

Ürünün kutusunun arka kısımında ise ürüne ait kısa bilgilere yer verilmiş durumda. Ayrıca ürünün üst yüzeyinde ürünün barkodu ve imei bulunuyor. Kutu üzerinde ürüne ait sadece öne çıkan özelliklere yer verilmiş durumda. Sadece kutu üzerinde yazan öne çıkan özelliklere bakarak bile Samsung Galaxy S7 Edge üzerinde bulunan donanım şuanda hala çoğu üst segment akıllı telefonun erişemeyeceği seviyede denilebilir.

Samsung Galaxy S7 Edge bizlerin karşısına çok şık bir tasarım ile çıkıyor. Tasarımsal olarak Samsung'un geçtiğimiz yıl çıkarmış olduğu S6 serisi ile birlikte Samsung'un, plastik tasarımı bir kenara bırakarak, tasarım noktasında yeni bir yola çıktığını tüm Samsung severlere göstermişti.

Samsung, S6 Edge kullanıcılarından almış olduğu olumlu dönüşlere istinaden S7 Edge'i tasarlarken çok çok büyük farklılıklar yapmamış gibi duruyor ancak yapmış olduğu değişiklikler S7 Edge ile S6 Edge arasındaki farkı kolaylıkla bizlerin önüne seriyor.

Samsung Galaxy S7 Edge'in arka tasarımında Samsung Galaxy S6 Edge modeline istinaden arka kapağın yan kısımları düz yapılmamış onun yerine ön kısımdaki ekran gibi kavisli bir arka kapak tasarımı yapılmış. Kavisli arka kapak tasarımı ile Samsung, yanal ekranlar üzerinde ki alanları elin ergonomisine daha uygun hale getirmiş bu sayede S7 Edge kullanıcının eline daha iyi oturuyor ve  keskin kenarlara göre telefonun elinizden kayması, eskisine nazaran daha zor oluyor. Bu daha iyi bir tasarım adına çok güzel bir detay.

Samsung Galaxy S7 serisinde kullanmış olduğu 12 MP çözünürlüğündeki arka kameranın çıkıntısını olabildiğince aşağıya çekmeye çalışmış diyebiliriz. S6'larda çok konuşulan kamera çıkıntısı S7 Edge ile birlikte  0.42 mm seviyesine kadar indirgenmiş. S6 kullanıcılarının büyük bir kısımının şikayet ettiği tasarım sorunu da S7 serisinde çok güzel bir şekilde çözülmüş. Kameranın yan kısımına yerleştirilen çift led flaş ile de geceleri mükemmele yakın fotoğraf çekmek mümkün.

Samsung Galaxy S7 Edge'in arka alt kısımına geldiğimizde ürün hakkında ki özel bilgilerin ürünün arka kapağına yansıtılmış olduğunu görüyoruz. İmei ve ürünün seri numarasının ürünün üzerinde olması aslında kullanıcılara büyük bir kolaylık sağlamıyor değil.

Çoğu akıllı telefon incelemesinde en çok söylemiş olduğumuz durumlardan bir tanesi de ürünün giriş birimlerinin bulunduğu alanlar.  Kulaklık girişi olarak kullanılan standart 3.5 mm jack girişinin ürünün alt kısımında olması nedeni ile spor yaparken ürünü normal bir şekilde cebinize koyamıyorsunuz veya telefonu hem kullanıp hemde kulaklık kullanmak isterken kabloya ciddi anlamda zarar veriyorsunuz. Bunların dışında yeni yeni yaygınlaşan sihirli tuşları da bu üründe kullanmak oldukça zor.

Ürünün alt kısımında bulunan Micro USB girişi oldukça güzel olarak saklanmış ve direkt olarak ürün üzerindeki yeri bulunabilecek şekilde konumlandırılmış. Micro USB girişi yardımı ile ürünü şarj edebilir ya da data transferlerini kolaylıkla yapabilirsiniz. Ürünün mikrofon girişi ve hoparlörlerinin aynı yerde bulunması telefonu hoparlöre aldığınızda çok olmasa bile etkileyebiliyor.

Samsung Galaxy S7 serisi ile birlikte gelen en önemli özellik ise microSD kart desteği olarak gösterilebilir.  Ürünün üst kısımında konumlandırılmış olan microSD kart ve Sim kart girişi yardımı ile ürünün dahili hafızasını arttırabilirsiniz.

S7 Edge üzerinde güç butonu sağ kenarda, ses butonları ise sol kenarda kendine yer buluyor. Fiziksel butonlar, ele çabuk gelmesi amacı ile ürün üzerinden yüksek tasarlanmış elbette. Fiziksel butonların biraz daha içeride olması ilerleyen günlerde oluşabilecek buton üzerindeki aşınmaları biraz daha geciktirebilirdi diye düşünüyoruz.  Ürünün kalınlığı 7.7 mm seviyelerinde ancak bunun nedeni ürünün içerisinde kullanılan bataryanın S7'ye göre daha fazla büyük olması olarak gösterilebilir. Ürünün S6'ya ve S7'ye göre kalınlık konusunda geriden geldiğini söyleyebiliriz fakat bu kalınlığı elinize aldığınızda hissetmiyorsunuz. Tam aksine arka kapak üzerinde kullanılan kavis sayesinde ürün elinize daha fazla oturuyor ve kalınlık farkını hissetmememizi sağlıyor.

Tasarım olarak ürünün bir önceki modellere çok benzediğini söylemiştik. Ürünün ekranının üst kısımında her hangi bir değişiklik yapılmamış gibi duruyor. Ahizenin hemen alt kısımına üründe Samsung logosu konumlandırılmış. Sol kısımda sensörler ve sağ kısımda 5MP bir ön kamera konumlandırılmış durumda.

İşlem Performansı:

Samsung Galaxy S7 Edge iki farklı donanıma sahip olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor. Bunlar Snapdragon 820 ve Exynos 8890 olarak farklılık gösterebiliyor. Bizim elimizdeki modeli Exynos 8890. Samsung taraflı olarak iki farklı çip modeli de 4GB RAM ile desteklenmiş ve aralarındaki fark minimuma indirilmiş. Bundan önceki modellerde maksimum RAM desteği 3 GB iken Samsung S7 serisi ile ürün donanımlarına ciddi yenilikler getirdi. Elimizdeki S7 Edge'in kalbi olan Samsung tarafından geliştirilen Exynos 8890 şuanda Samsung tarafındaki en güçlü işlemci durumunda. Sentetik testlerde vermiş olduğu sonuçları 6 haneli rakamlara yalın halinde getirebilen 4GB Ram ile desteklenen işlemci  Exynos 8890, 8 çekirdekten oluşuyor ve 14 nm mimarisine dayanıyor. 4'er çekirdekli iki yongadan oluşan Exynos 8890, bir önceki Galaxy S serisi olan S6 serisini çok gerisinde bırakıyor.

Samsung Galaxy S7'de yapmış olduğumuz bazı sentetik testlerin sonuçları ise şu şekilde:

Batarya Performansı:

Samsung'un bu yıl içerisinde çıkartmış olduğu S7 ailesindeki iki model olan S7 ve S7 Edge'in birbirlerinden ayrıldıkları en önemli konu bataryaları. S7'de batarya 3000 mAh iken, S7 Edge'de bu boyut 3600 mAh değerlerine ulaşmış durumda. Bu iki model arasındaki 600 mAh boyutundaki farklılık ürünlerin kalınlıklarından ısınmasına kadar çok ciddi farklılıklar sunmasına neden oluyor. Aralarında batarya konusunda çok fazla bir uçurum bulunmayan akıllı telefonların ağırlıkları da batarya boyutu ile doğru orantılı olarak artıyor.

Ürün üzerinde günlük kullanıma sabah saat 8'de başladığımızda akşam saat 12 gibi hala %10-15 batarya kaldığını gözlemledik. Günü rahatlıkla çıkarmasını sağlayabilecek bir cihaz olan S7 Edge ile gün içerisinde internette dolaşabilir, e-maillerinizi okuyabilir,müzik dinleyebilir hatta VR gözlük ile oyun bile oynayabilirsiniz.

Parmak izi okuyucu:

Samsung'un Galaxy serisi ile alışmış olduğumuz gizliliğin en son ulaşacağı noktalardan bir tanesi olan parmak izi okuyucu teknolojisi bu üründe de kullanılmış durumda. Ürün üzerinde kullanılan parmak izi sensörü bir önceki modelle kıyasla daha fazla geliştirilmiş. Selef modelde ürünün parmak izi okuyucusu bu kadar hassas değilken bu üründe hassasiyet artırılmış ve ürünün parmak izi sensörünün daha etkileyici sonuçlar vermesi sağlanmış gibi duruyor. Ayrıca ürün üzerinde kullanılan parmak izi okuyucuya da bazı yenilikler gelmiş durumda. Gelen yenilikler arasında en çok dikkat çeken özellik, birden fazla parmağınızı atayarak ürünün ekran kilidini daha kolay bir şekilde açabilirsiniz veya kilidi parmak iziniz ile açamazsanız onun yerine kullanabileceğiniz dört haneli güvenlik parolası belirleyebilirsiniz.

Kamera:

Samsung'un yeni akıllı telefonu için en çok konuşulan konulardan biri ise kamerasının bir önceki modellere göre daha düşük megapiksel seviyesinde karşımıza gelmesiydi. 16 MP'den birden bire 12MP 'e düşen Samsung kullanıcıların aklındaki soru işaretlerini çok kolay bir biçimde silmeyi başardı. Telefonun kamerası ile çekilen fotoğraflar ve videolar 16MP'e kıyasla 12MP'de daha kaliteli bir düzeye ulaşmış durumda karşımıza geliyor. Bu da biz biz akıllı telefon kullanıcılarına megapikselin her şey olmadığını asıl olayın telefonun kamerasında kullanılan lensin sensörlerinde olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.

Samsung Galaxy S7 Edge üzerinde 2 farklı sensör kullanılıyor bunlardan bir tanesi Japanyo menşei sahibi Sony'nin IMX260 sensörü diğeri ise incelediğimiz modelin üzerinde bulunan S5K2L1 kamera sensörü. Hala neden Samsung'un iki farklı sensör teknolojisine sahip farklı modeller sunduğunu tam olarak çözemesek de iki sensör arasında yapılan testler de bir farklılık olmadığı gözlemleniyor.

S7 Edge'in en önemli kamera detayı ise f/1.7 diyafram açıklığının ürünle birlikte karşımıza gelmesi. Hatırlayacak olursanız bir önceki modellerde diyafram açıklığı olarak  f/1.9 kullanılıyordu fakat Samsung bu üründe bu açıklığı daha  da aşağıya indirerek telefonun düşük ışık da çok daha mükemmel fotoğraflar çekmesine olanak sağlamış.

Gelelim ön kameranın performansına, Samsung Galaxy S7 Edge üzerinde kullanılan 5MP f/1.7 diyafram açıklığına sahip kamera ile düşük ışıkta bile HDR ile eşsiz çekimler yapmanız mümkün. Günlük kullanımda özçekim(selfie) ve görüntülü görüşmeleriniz içinse ürünün ön kısımında bulunan kamera gayet yeterli denilebilir.

Samsung Galaxy S7 Edge kamerasından çekilen görseller:

Kaynak: Technosfer

Son Dakika Teknoloji Samsung Galaxy S7 Edge İnceleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement