Şehidin Teyzesi: İki Askerim Daha Var, Onlar da Vatana Kurban Olsun - Son Dakika
Güncel

Şehidin Teyzesi: İki Askerim Daha Var, Onlar da Vatana Kurban Olsun

DAEŞ saldırısında şehit olan Yalçın Nane'nin cenazesi memleketinde toprağa verildi. Şehidin teyzesi Zeliha Nane "İki askerim daha var, onlar da vatana kurban olsun" dedi.

24.07.2015 17:23  Güncelleme: 17:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye sınırında terör örgütü DAEŞ kontrolündeki bölgeden açılan ateşle şehit olan astsubay Nane'nin cenazesi, Gaziantep'te toprağa verildi. Şehidi büyüttüğü öğrenilen teyzesi Zeliha Nane ise "İki askerim daha var, onlar da vatana kurban olsun" diyerek ağıtlar yaktı.

EŞİ 20 GÜN SONRA DOĞUM YAPACAK

DAEŞ kontrolündeki bölgeden açılan ateşle şehit olan astsubay Yalçın Nane'nin cenazesi, Gaziantep'te defnedildi. Şehit Nane'nin cenazesi, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığındaki törenin ardından Bahaeddin Nakıboğlu Camisi'ne getirildi. Cenazenin getirilişi sırasında, şehidin yaklaşık 20 gün sonra doğum yapacağı belirtilen eşi Seher ve teyzesi Zeliha Nane gözyaşı döktü.

"İKİ ASKERİM VAR, ONLAR DA VATANA KURBAN OLSUN"

Törene katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Seher Nane'yi teselli etmeye çalıştı. Zeliha Nane ise "İki askerim daha var, onlar da vatana kurban olsun" diyerek ağıtlar yaktı. Diğer şehit yakınları da tören sırasında tabuta sarıldı, terörü lanetledi.

AMCASI KEPİNİ ELİNDEN DÜŞÜRMEDİ

Amca Mustafa Nane, yeğeninin kepini elinden bırakmadı. Cenaze namazının ardından askerlerin omzunda top arabasına kadar taşınan şehidin cenazesi, Arıl Mahallesi'ndeki mezarlıkta toprağa verildi. Törene, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül ile askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

ŞEHİDİ TEYZESİ BÜYÜTMÜŞ

Hayatını bir yıl önce Seher Nane ile birleştiren şehidin, 3 yaşındayken annesini kaybettiği, babasının ise bir süre sonra teyzesi Zeliha Nane ile evlendiği öğrenildi. Teyzesinin büyüttüğü Yalçın Nane'nin, geçen yıl babasını kaybettiği belirtildi.

ASTSUBAYLIĞI ÜÇÜNCÜ DENEMESİNDE KAZANDI

Asker olmayı küçük yaşlardan itibaren çok istediği bildirilen şehit Nane'nin, astsubaylığı üçüncü denemesinde kazandığı ortaya çıktı. Üç yıldır Türk Silahlı Kuvvetlerine hizmet eden şehit Nane, memleketi Gaziantep'te görev yapıyordu.

DAEŞ'İN HUDUT KARAKOLU'NA ATEŞ AÇMIŞTI

Terör örgütü DAEŞ üyelerinin dün Kilis Dağ Hudut Karakolu'na ateş açması sonucu astsubay Yalçın Nane şehit olmuş, 2 uzman çavuş yaralanmıştı. TSK'nın bölgeyi ateş altına alması sonucu bir DAEŞ mensubu ölü ele geçirilmiş, terör örgütüne ait 3 araç da imha edilmişti. Gelişme üzerine Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları, Suriye'deki DAEŞ hedeflerini bombalamıştı.

Şehidin Teyzesi: İki Askerim Daha Var, Onlar da Vatana Kurban Olsun
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehidin Teyzesi: İki Askerim Daha Var, Onlar da Vatana Kurban Olsun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (25)

  • Zulfu Yuksel: Anam izin ellerinden hurmetle operim ..!.. Allah sizlerden razi olsun ..! .. Rahmetlinin mekani cennettir ..!.. Vatan evladi yetistiren tum anne -baba lardan Allah razi olsun ..! 32 2 Yanıtla
  • amedli: olur olur bu kafayla onlar da olur. Vekil oğlu olmaz senin olur durmak yok devam 2 3 Yanıtla
  • daha neler olacak: Ah teyzem" Bir türk dünyaya bedeldir. " neden feda olsunlar hemde terör yüzünden. Evladin yasasin. evlatlarimiz yasasin. teröristler ölsün. 5 0 Yanıtla
  • ilginç: oyyy teyzemmm aciniz bizim acimiz. nur icinde yatsin 4 0 Yanıtla
  • nihat: olsun be paralı askerden polisten şehit olmaz olmaz 0 4 Yanıtla
  • asi: Yaw Teyzem vatan ayrı pisi pisi ne ölmek ayrı 1 3 Yanıtla
  • izmirli: Bu zihniyet yüzünde bu haldeyiz ben öldükten sonra ne yapayım ben vatani... 1 2 Yanıtla
  • omrum 58: Benim 1 tane oglum var engelli hic bir zaman asker olmayacak cok isterdim onu asker elbiseleriyle gormek rabbim ailelerine sabir versin mekanlari cennet olsun 3 0 Yanıtla
  • Şaban yılmaz: Ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.. 1 1 Yanıtla
  • Gölpazarlı: Böyle annelerimiz oldukça bu vatan bölünmez kimse bölemez bu vatanı 1 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement