Şehit Babası: Bin Oğlum Olsa Hepsini Gönderirim - Son Dakika
Güncel

Şehit Babası: Bin Oğlum Olsa Hepsini Gönderirim

Şehit Babası: Bin Oğlum Olsa Hepsini Gönderirim

Diyarbakır'da şehit olan uzman çavuş 25 yaşındaki Burak Cantürk'ün babası Ali Cantürk, herkesi vatanına sahip çıkmaya davet ederek, "Bin oğlum olsa hepsini gönderirim" dedi.

25.04.2016 14:32  Güncelleme: 14:49

Diyarbakır Hani İlçe Jandarma Komutanlığı ile bitişiğindeki askeri lojmanlara yönelik geçen 11 Nisan'da bomba yüklü tankerle gerçekleştirilen terör saldırısında, Uzman Çavuş Burak Cantürk şehit oldu.

Fethiye'nin Karaçulha Mahallesi'nde oturan Cantürk'ün ailesi, şehidi vasiyeti üzerine memleketi Giresun'un Espiye İlçesi Kaşdibi Köyü'nde askeri törenle toprağa verdi. Bir süre köyde kalarak taziyeleri kabul eden şehidin anne babası Döndü ve Ali Cantürk, önceki gün Fethiye'ye döndü. 2003 yılından bu yana Fethiye'de yaşayan ailenin evinin önüne Fethiye Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından taziye çadırı kuruldu.

"ASKERLİĞE AŞIK OLMUŞ"

Şehit Burak Cantürk'ün fotoğrafının asıldığı çadırda taziyeleri kabul eden baba Ali Cantürk, 1 hafta boyunca çadırda olacağını ve taziyeleri kabul edeceğini belirtti. Oğlunun Fethiye'de büyüdüğünü ve ilçeyi çok sevdiğini anlatan Cantürk, "Askere gitmeden önce elektrikçi olduğu için kurumsal bir işletmeye girmesini tavsiye ettim. 'Tamam' demişti. Ancak Tunceli Hozat'ta askerliğini yapıp geldikten sonra, askerliğe adeta aşık olmuş. Severek sınava girdi ve görev yaptığı birliğe gitti. Diyarbakır, Kulp, Hani arası 'Şeytan Üçgeni' diye geçermiş. Çözüm süreci bittikten sonra sürekli bölgede operasyona çıkıyorlardı. 1.5 aydır karakoldaydı" dedi.

Şehit Babası: Bin Oğlum Olsa Hepsini Gönderirim

"ORADA BİR ÇANAKKALE RUHU VAR"

Bölgeyi gidip gördüğünü belirten Cantürk, şöyle dedi:

"Orada bir Çanakkale ruhu var. Askerimiz polisimiz vatanları için çarpışıyor. Bu iş para işi değil. Oğluma, 'Senin paran yenmez oğlum' diyordum. Kahpe terör grupları askerin, polisin karşısına çıkamıyor. Bu şekilde pusularla, eylemlerle zarar vermeye çalışıyor. Ancak bu vatan var oldukça ve bu inanç bizde oldukça, bizi kimse yıkamaz. Mücadele devam edecek. Bin oğlum olsa hepsini gönderirim. Başka vatanımız yok. Bütün ülkemin insanlarına sesleniyorum. Vatanlarına sahip çıksınlar."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Babası: Bin Oğlum Olsa Hepsini Gönderirim - Son Dakika


Advertisement