Şehit Polis, Bakan Ala'dan Tayinini İstediği Eskişehir'de Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Şehit Polis, Bakan Ala'dan Tayinini İstediği Eskişehir'de Toprağa Verildi

Şehit Polis, Bakan Ala\'dan Tayinini İstediği Eskişehir\'de Toprağa Verildi

VAN'da PKK'lı teröristlerin bombalı araçla saldırısında saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede ziyarete gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya Eskişehir'e tayin olmak istediğini söyledikten sonra, ertesi gün kurtarılamayarak şehit olan 25 yaşındaki polis memuru Muhammet Acar, memleketi Eskişehir'de toprağa verildi.

20.08.2016 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

VAN'da PKK'lı teröristlerin bombalı araçla saldırısında saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede ziyarete gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya Eskişehir'e tayin olmak istediğini söyledikten sonra, ertesi gün kurtarılamayarak şehit olan 25 yaşındaki polis memuru Muhammet Acar, memleketi Eskişehir'de toprağa verildi. Şehidin cenaze törenine Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da katıldı.

Geçen Çarşamba günü Van İpekyolu İlçesindeki 2 Nisan Polis Merkezi ve Polisevi'ne PKK'lı teröristlerce patlayıcı yüklü araçla yapılan saldırıda 1 polis memuru şehit oldu, 2 sivil hayatını kaybetti, 20'si polis 73 kişi de yaralandı.

Yaralılar arasında bulunan polis memuru Muhammet Acar'ı tedavi gördüğü Van'daki özel hastanede Perşembe günü İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ziyaret etti. İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan Eskişehir'e tayiyini istediği belirtilen Muhammet Acar, dün kurtarılamayarak şehit oldu.

Bekar olan ve polislik mesleğine 27 Haziran 2014 tarihinde başlayan Muhammet Acar'ın İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi'nde görev yaptığı, tayinin Hakkari'ye çıktığı belirtildi. İstanbul'dan ilk olarak Eskişehir'e gelip ailesiyle görüşen Acar daha sonra Ankara'dan uçakla Van'a gitti. Muhammet Acar tayin olduğu Hakkari'ye gitmek için Van Polisevi'nde beklerken bombalı saldırıda ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

ESKİŞEHİR'DE HAZİN TÖREN

Şehit polis Muhammet Acar'ın cenazesi dün gece askeri uçakla Van'dan Eskişehir'deki Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı'na getirildi. Acar için bugün öğleyin Reşadiye Camii'nde tören düzenlendi. Törene Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Vali Azmi Çelik, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, Ak Parti milletvekilleri Harun Karacan ve Emine Nur Günay, CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, şehidin Eskişehir'deki bir süt fabrikasında şoför olarak çalışan babası Kasım Acar, annesi Serpil Acar, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde okuyan 19 yaşındaki kız kardeşi Sümeyye Acar, yakınları ile çok sayıda kişi katıldı.

Bakan Nabi Avcı şehidin yakınlarına başsağlığı diledi. Şehidin yengesi Meral Yörük bakan Avcı'ya "Muhammet benim yeğenimdi. Sayın bakanım onları görev yerine karayoluyla göndermeyin, helikopterle gönderin" diyerek gözyaşı döktü. Şehidin yakınları tabuta sarılıp ağladı. Baba Kasım Acar da yüksek sesle bir süre sala okudu. Şehidin yakınlarından baygınlık geçirenler oldu, bunlara 112 ambulansında müdahalede bulunuldu.

Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra şehit polis Muhammet Acar'ın tabutu polislerin omzunda cenaze araca kadar taşındı. Muhammet Acar'ın cenazesi şehit askerlerin mezarlarının olduğu Kanlıpınar Şehitliği'ne götürüldü. Acar, burada gözyaşları içinde toprağa verildi.

- Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Polis, Bakan Ala'dan Tayinini İstediği Eskişehir'de Toprağa Verildi - Son Dakika


Advertisement