Şehitler Otobüsü' ile İlçe İlçe Geziyor - Son Dakika
Güncel

Şehitler Otobüsü' ile İlçe İlçe Geziyor

Şehitler Otobüsü\' ile İlçe İlçe Geziyor

Bolu'da, BBP eski İl Başkanı Mahmut Alan, PKK'lı teröristlerin şehit ettiği polis ve askerlerin fotoğraflarıyla donattığı otobüsle ilçe ilçe geziyor.

15.06.2016 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu'da, BBP eski İl Başkanı Mahmut Alan, PKK'lı teröristlerin şehit ettiği polis ve askerlerin fotoğraflarıyla donattığı otobüsle ilçe ilçe geziyor. Alan, amacının şehitleri unutturmamak, duyarlılık oluşturmak olduğunu söyledi.

Mahmut Alan, Midyat'ta şehit olan polis memuru 6 aylık hamile Şerife Özden Kalmış ile geçen yıl Hakkari Şemdinli'de şehit olan uzman çavuş Ziya Sarpkaya, Mardin'in Nusaybin'de şehit olan uzman çavuş Yıldırım Oflaz, Şırnak Silopi'de şehit olan özel harekat polisi Sabri Altınbaş ile şehit cenazelerinde çekilen fotoğrafların yer aldığı otobüse 'Şehitler Otobüsü' adını verdi.

ŞERİFE BACIMIZ İÇİN TEPKİ GÖSTERİLMEDİ

Alan, bir işadamının kendisine şoförü ile birlikte tahsis ettiği otobüsle ilçe ilçe geziyor. Mahmut Alan, Şerife Özden Kalmış'ın karnında bebeğiyle şehit düşmesinin kendisini çok etkilediğini belirterek şöyle konuştu:

"En son ki şehidimiz Şerife bacımızdı. Karnındaki çocuğuyla katledildi. Aradan 1 hafta geçmesine rağmen herhangi bir dernek, sivil toplum kuruluşu, siyasi kuruluş ve kadın dernekleri bir tabuta iki can sığdırdığımız Şerife bacımız için tepki göstermedi. Bu olay beni çok derinden etkiledi ve bu şehit otobüsünü yaptık. Bu otobüsle kesinlikle infial yaratmak amacında değiliz. Amacımız şehitleri unutturmamak, farkındalık oluşturmak. Gittiğimiz yerlerde şehitlerimizin fotoğraflarını gösterip hikayelerini anlatıyoruz. Bizim yaşamımızı sürdürebilmemiz için canını veren insanlar bunlar. Bu şehitlerimizi unutmayalım. Şehitler ölünce değil unutulunca ölür."

- Bolu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehitler Otobüsü' ile İlçe İlçe Geziyor - Son Dakika


Advertisement