Şentop, İstanbul'daki Mardinlilerle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Şentop, İstanbul'daki Mardinlilerle Buluştu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Herkes, temel tezlerini, kuruluşundan itibaren savunduğu tezleri, idealleri, fikirleri bir tarafa bırakmış, AK Parti gitsin diye tepinip duruyor.

20.04.2015 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Herkes, temel tezlerini, kuruluşundan itibaren savunduğu tezleri, idealleri, fikirleri bir tarafa bırakmış, AK Parti gitsin diye tepinip duruyor. Peki gitsin. Yerine kim gelecek. Biriniz zaten gelemiyor. İkiniz, üçünüz, hepinizi toplasanız da bir hükümet kuramıyorsunuz. Kuramayacaksınız da, görünen tablo o" dedi.

Şentop, Florya'daki bir restoranda, Mardin Dernekler Federasyonu (MARDİNFED) ve Mardinli sivil toplum kuruluşları tarafından organize edilen toplantıda, 3 ayların başlangıcını ve Kutlu Doğum Haftası'nı kutladı.

Genel seçime 48 gün kaldığını hatırlatan Şentop, 24. dönemde parlamentonun çok yoğun çalıştığını ve en çok hukuki düzenlemenin yapıldığını söyledi.

Muhalefetin bu dönemdeki temel hedefinin "meclisi çalıştırmamak" olduğunu belirten Şentop, şöyle konuştu:

"Daha önce hiç karşılaşmadığımız bazı uygulamalarla bu dönemde karşılaştık. Mesela en önemlisi, araştırma önergesi diye önerge veriyorlar. Daha önce de bu veriliyordu meclis iç tüzüğüne uygun olarak ama suistimal noktasına vardı. Her gün bir araştırma önergesi veriyorlar. Bir araştırma önergesinin görüşülmesi, 1 ila 1,5 saattir ortalama. Meclis saat 14.00'de çalışmaya başladığında 3 partinin araştırma önergelerini görüşmek, 4,5 - 5 saati buluyor. Dolayısıyla Meclis asıl gündemine ancak saat 19.00-20.00'de geçmeye başlıyor. O saatten sonra da kendi işimizi görmek için geç saatlere kadar çalıştık."

Şentop, genel seçimin önemli bir seçim olduğunu vurgulayarak, "Bizim açımızdan zor değil ama önemli bir seçim" ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin önceki dönemlerde seçimlerde elde ettiği sonuçlara da değinen Şentop, "Şubat 2008'de kapatma davası açtılar. Bu şekilde AK Parti'yi bitirebiliriz diye düşündüler ama milletimizden, her fertten 2 kişiden birinin oy verdiği bir parti, yüzde 47 oy almış bir partiyi kapatmaya kimsenin gücü yetmez, yetmedi" diye konuştu.

"Demirtaş iki yüzlü davranıyor"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop, HDP'nin gerçek yüzünün 6-7 Ekim olaylarından sonra ortaya çıktığını ifade etti.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "tabiri caizse iki yüzlü" davrandığını, İstanbul'da, İzmir'de farklı konuştuğunu dile getiren Şentop, şöyle devam etti:

"Çok özgürlükçü, demokrasi taraftarı, herkesin özgür, serbest iradesine saygı gösteren bir tavır içerisindeymiş gibi. Halbuki gidiyoruz biz de. Arkadaşlarımız gidiyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde durum böyle değil. Köyleri tek tek dolaşarak tehdit ediyorlar. 'Buradan başka partiye bir oy çıkarsa, adam kaçırırız. Para cezası keseriz vs' gibi tehditlerle bunu yapmaya çalışıyorlar. Sandık üzerinde şantaj yoluyla bir hakimiyet kurmaya çalışıyorlar."

Şentop, herkesin serbest iradesiyle istediği partiye oy vermesini istediklerini belirterek, "Buna kimse müdahale etmesin. Şantajla tehditle şiddetle milletimizin iradesi değiştirilmesin. Meselemiz bu. Demokrasiye inanan, Türkiye'nin bütününe hitap eden bir parti olursa, bu kazanım en çok HDP'ye yarar ama Doğu'da ve Güneydoğu'da farklı, batıda farklı konuşmak, iki yüzlü siyaset, HDP için de Türkiye için de yanlış" dedi.

"Temel mesele, AK Parti karşıtlığı üzerine kurulu bir siyaset"

Şentop, Kürt siyaseti yapan partiler açısından, siyasetin normalleşmesi ve gerçek manada siyaset yapmak gerektiğini söyledi.

Temel meselenin, AK Parti karşıtlığı üzerine kurulu bir siyaset olduğunu vurgulayan Şentop, "Herkes, temel tezlerini, kuruluşundan itibaren savunduğu tezleri, idealleri, fikirleri bir tarafa bırakmış, AK Parti gitsin diye tepinip duruyor. Peki gitsin. Yerine kim gelecek? Gelemiyorsunuz ki. Biriniz zaten gelemiyor. İkiniz, üçünüz, hepinizi toplasanız da bir hükümet kuramıyorsunuz. Kuramayacaksınız da, görünen tablo o" ifadeleri kullandı.

CHP'nin seçim bildirgesindeki vaatlerine de değinen Şentop, şunları kaydetti:

"O vaatlerin önemli bir kısmını zaten biz yıllardır uyguluyoruz, yapıyoruz. Farklı isimlerle yapıyoruz. Onlar ayrıca isimlendirmişler bunları. Haberi yok. Niye, çünkü milletle temasları yok. Seçim öncesi biraz temas ediyorlar. O zaman bunları verelim diyorlar ama millet zaten onların uygulamada olduğunu biliyor. Bir kısım vaat de tamamen hesapsız, kitapsız yapılmış. Nasılsa iktidara gelemeyeceğiz diye, söyleyelim ne olacak. Yalan söylemenin bir cezası, bir sorumluluğu yok. Atıyor, ortaya söylüyor."

"Çözüm sürecinin olmazsa olmazı AK Parti'dir"

Şentop, HDP'nin bölgede, "Bu çözüm süreci bizim sayemizde oluyor. Bunu biz yaptık, yaptırdık" şeklinde söylemleri olduğunu ifade etti.

Geçmişte HDP'nin öncüsü olan siyasi partiler bulunduğuna dikkati çeken Şentop, "Peki niye 90'larda, 90'ların sonunda, 2000'lerin başında çözüm süreci olmadı, ne eksikti. AK Parti ve AK Parti iktidarı eksikti. Recep Tayyip Erdoğan eksikti yönetimde. Şu anda çözüm süreci varsa, bunun olmazsa olmazı, AK Parti'dir. AK Parti iktidarıdır. Eğer AK Parti'nin bu konudaki kararlılığı olmamış olsaydı, böyle bir süreci taşıyabilmek, götürebilmek mümkün değildi" dedi.

Şentop, AK Parti'yi "gidici" olarak görenler için bu seçimin, son seçim olduğunu dile getirdi.

MARDİNFED Başkanı İbrahim Biter ise 3 dilde selamlayarak başladığı konuşmasında, partiler üstü bir sivil toplum örgütü olduklarını belirterek, "Bizler, bütün partilere eşit mesafede olma ilkemizi her zaman korumuşuz. Korumaya da devam edeceğiz ama bize hizmet edecek olan insanların hizmetkarı olacağımızı da ifade etmek istiyorum" dedi.

Şentop, Mardinli iş adamları, milletvekili adayları ve AK Parti Bakırköy İlçe Teşkilatı üyelerinin katıldığı etkinliğin sonunda, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şentop, İstanbul'daki Mardinlilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement